Categorieën: Nieuws

Bouw jongerenflats Friesestraatweg geschorst

De Raad van State geeft voorlopig geen toestemming voor de bouw van twee jongerenflats aan de Friesestraatweg 145, op de zogenoemde Woldring-locatie.

Volgens de Raad van State heeft de gemeente Groningen de behoefte aan 435 zelfstandige woningen niet onderbouwd. Het zouden er zelfs nog méér kunnen worden. Uit onderzoek blijkt bovendien dat Groningen al een overschot aan kamers heeft.

Naast de wooneenheden zouden er ook een horecazaak, afhaalrestaurant, kantoren en een sportvoorziening komen. Bewoners van de Marquantflat aan de overzijde van het kanaal hadden de Raad van State verzocht, de bouw te voorkomen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Wedden dat hij er komt. De ambtenaren in Groningen zijn slechte verliezers. En een wethouder van de PvdA die Wel een paar regeltjes met zijn ro jongens zal veranderen zodat zij toch hun zin krijgen.

  • Jongerenflats?????? Ze schieten in Groningen als paddestoelen uit de grond. Ben bang om in Groningen straks oud te worden.

  • Als men nu maximaal 5 bouwlagen toestaat daar te gaan bouwen en dan in een rechthoek, hou je hetzelfde aantal gestapelde betonnen containerwoningen over en houden de aan de overzijde wonende mensen grotendeels hun uitzicht en deels ook nog hun privacy. Huizenmelker tevreden, omwonenden tevreden. Hoe moeilijk kan het zijn?

  • Jammer! Ik hoop, dat ze het plan snel opnieuw indienen, desnoods met kleine wijzigingen en onderbouwd. Om mij mogen er nog wel een paar verdiepingen bovenop om nog meer kamers te creëeren. Jongeren zoveel mogelijk weren uit gewone woonstraten. En niets aantrekken van dat geouwehoer van "omwoneneden" Die willen het liefst een vrijstaande boerderij op de Grote Markt.

  • Noodzaak? Er is een markt voor. Dat blijkt wel omdat commerciële partijen er in stappen. En het ontlast de binnenstad van allerlei ongewenste bouwwerken. Er is geen noodzaak want studenten kunnen ook in een tent in het weiland. Dank je de Koekkoek.

    • Marc,
      Wat lees ik nou in uw reactie .
      Gaat HET MONSTRUM uit de binnenstad verdwijnen ?
      Dat is een goede zaak !!!!

  • Dat onderzoek komt me een beetje dubieus over... Het aanbod wordt dan wel groter, maar de vraag is nog steeds groter als het aanbod dus er is nog best plek voor meer jongerenwoningbouw. Hoe komen ze in vredesnaam bij dat iedereen in de stad kan wonen die dat wil ?

  • Kamers en zelfstandige woningen zijn toch 2 compleet verschillende dingen? Sloop trouwens al die lelijke sociale woningbouw in Groningen en maak er iets moois van.

    • Nee niet totaal verschillend omdat veel meerkamerwoningen door jongeren nu bewoond worden. Door meer jongerwoningen te bouwen is er dan ook weer meer plek voor gezinnen in de stad die in de meerkamerwoning kunnen gaan wonen. Ook zou daar door de vraag bij Carex minder worden zodat Carex gezinnen kan herplaatsen als dat nodig is.

  • Commerciële partijen stappen er enkel in omdat men hier appartementen en studio`s gaat realiseren, waardoor er fors hogere huren kunnen worden gevraagd, daar er huurtoeslag kan worden aangevraagd door bewoners.
    Denk je nu werkelijk dat men zulke grote en dure verbouwingen aangaat en optoppingen op bestaande huizen gaat realiseren enkel om er zo een paar kleine te verhuren kamertjes van kan gaan maken?

    Draai de in het jaar 2000 door Frank de Vries c.s. ingang gezette tsunami van 20.000 extra beetje bij beetje terug en geef de inwoners van Groningen hun stad terug, dat maak het weer leefbaar en sociaal, dan hoef je als gemeente, lees rijk, al die miljoenen welke deze toename aan studenten de belastingbetaler jaarlijks kost ook niet langer uit te geven.

  • Als er érgens in de stad (en nog niet eens zo ver van de binnenstad én Zernike) nou een goede locatie te bedenken is voor een dergelijk studentencomplex, dan is het daar wel. Mooi aan het water en de Ringweg, erachter alleen sportvelden en een school. De bewoners van de Marquantflat moeten niet zeuren maar eerst bedenken dat ze 1) zelf ook in een hoge flat wonen (de bouw daarvan zullen omwonenden indertijd vast ook niet leuk gevonden hebben en dat 2) er het Jaagpad er nog tussen zit EN HET HELE REITDIEP. Kom op zeg. Ik nodig alle Marquantflatbewoners uit te komen kijken naar de tuinflat dat pal op het stadstuintje van mijn schippershuisje wordt gebouwd (wat overigens inmiddels al meer dan vier jaar duurt).
    Als er dan toch al 'een overschot aan kamers' is zoals de RvS beweert, regel dan dat eerst al die optoppingen en tuinflats zonder pardon worden gesloopt zodat omwonenden weer fatsoenlijk in hun tuin of op hun balkon kunnen zitten

  • Wat weten we het hier toch allemaal goed. Ik zou zeggen: Allemaal een open sollicitatiebrief naar B&W sturen en als jullie worden aangenomen, zijn alle problemen in de stad in no time opgelost en wonen we in het walhalla Groningen. Succes!

    • B&W en als wat mogen we dan solliciteren? Beetje sturing graag. De openingszin: Hierbij solliciteer ik op een functie bij de gemeente Groningen, zo hoog mogelijk want dan zijn al jullie problemen in no time opgelost, is een beetje vrijblijvend.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

5 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

6 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

8 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

9 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

11 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

11 uur geleden