Actiegroep wil referendum tegen Groninger Forum

nieuws

De actiegroep Forum Nee wil een referendum houden om het Groninger Forum alsnog tegen te houden.

Hiervoor zijn tienduizend handtekeningen nodig, aldus de actiegroep. Die wil men dit weekeinde onder meer tijdens de 4 Mijl van Groningen inzamelen.

De actiegroep noemt het Groninger Forum een lelijk gebouw dat bovendien geen invulling heeft en de maatschappij geld gaat kosten.

Deel dit artikel:

 1. Volgens mij is er al een referendum tegen het Forum geweest en die werd door de tegenstanders verloren en ongeldig verklaard wegens een te lage opkomst.

  1. Idd … Er is ooit een referendum geweest en dat betrof slechts een keuze tussen allerlei ontwerpen. Om die reden stond niet iedereen te trappelen om voor dit referendum te gaan. We konden immers niet TEGEN stemmen. Vandaar de lage opkomst als ongeldig.

 2. Dat ding is al in aanbouw en kan niet gestopt worden. Misschien kan ( door financiering door de papas) Vindicat daar feestjes gaan houden, of een escape room van maken

 3. Groningen gaat de laatste tijd via het nieuws de hele wereld over met die gekke fratsen die hier gebeuren. Geld over de balk smijten, studenten een persoonsverandering laten ondergaan, enz.enz. Tijd voor verkiezingen. Tijd voor een nieuw gemeente bestuur.

 4. Goed idee zeg, laten we de gedempte grachten ook weer opengraven, paard en wagen weer invoeren, stadswallen weer opwerpen, goed bezig!

 5. Terecht. Dat monster moet er eigenlijk niet komen. Maar helaas zal het wel te laat zijn. Een ramp, een wanstaltig gedrocht, dat z.g. Forum

 6. Er is al een referendum geweest. Je kunt niet referenda blijven houden over het zelfde onderwerp. Deze actiegroep zal wel weer uit boze kleuters bestaan. Negeren dus.

  1. U praat net alsof alle voorstanders van HET MONSTRUM weldenkende volwassenen zijn die de wijsheid in pacht hebben.
   Als u al geen respect kunt tonen t.o.v. de tegenstanders van het gedrocht, zegt dat al voldoende over in welke hoek (althans een deel) de voorstanders gezocht moet worden.

   1. Ik sta hier volkomen neutraal in ( boeit mie nait) maar zoals je dit stelt kun je voorstanders ook vervangen door tegenstanders .

   2. Als ik zeg dat de actiegroep uit boze kleuters bestaat, betekent het nog niet dat dit alle boze kleuters zijn en de rest van de mensheid tot de weldenkende volwassenen behoort. Dat zeg jij. Ik zeg dat de actiegroep bestaat uit boze kleuters, niet meer en niet minder. Het is niet aan jou om dan verdere conclusies te trekken over wat ik zeg. Daar ben je ook helemaal niet goed in.

 7. Vroeger waren de hippie’s in Amsterdam ook overal tegen.Tegen de metro. De snelwegen,enz,enz. Het zou het oude karakter van de Stad schaden. In Gron. gaat dit ook weer herhalen.Daar willen ze de tijd ook liever stil laten staan,dan kost het niks.

  1. Je begrijpt dat deze video niet de waarheid toont maar slechts de meningen en wanen weergeeft rond om het forum en dus op zichzelf niets zegt. Iedereen kan er het zijne of hare in zien, wat jij dus ook doet :p.

 8. Waar zijn we mee bezig? Het lijken wel dreinerige kleuters. Eerst een moeizaam besluit hrt bouwsel te realiseren, dan een referendum om het niet te doen, wat schipbreuk lijdt, dan weer proberen via een hernieuwd referendum weer proberen de bouw te stoppen.
  Al met al zijn er nu zoveel uitgaven gedaan en verplichtingen aangegaan dat doorgaan de enige optie is. Als het klaar is, kan wel weer gediscussieerd worden wat met het bouwsel moet gebeuren, maar nu niet zeuren en extra geld over de balk gooien. Ga dan liever geld inzamelen en een fonds vormen om het Forum af te breken.

  1. Jaap,
   HET MONSTRUM in aanbouw afbreken levert meer op dan wachten tot het klaar is.
   Er kan dan eerder met een zinnige invulling van de plek worden begonnen.

 9. Ik heb even gedacht dat de aardbevingsproblematiek de bestuurders tot inzicht zou brengen: “ laten we dit doodgeboren kindje nu maar begraven”. Helaas, de gemeente ging weer gewoon verder op de automatische piloot: “dit is een mooie kans om extra overheidsgeld binnen te hengelen”

  Dat Eurosonic zo’n succes is – ook internationaal gezien – heeft volgens mij twee redenen. Het is van onderop begonnen, door een stel enthousiastelingen. En de optredens zijn over de hele binnenstad verspreid, zodat iedereen kan meegenieten – ook zakelijk. Zou je Eurosonic laten organiseren door de gemeente, die alle optredens natuurlijk in het Forum concentreert – onder meer om de investeringen terug te verdienen –, dan wordt het één grote flop, en zal het jaar daarna een andere stad de Eurosonic-fakkel overnemen.

  Ik voorzie dat over een paar jaar met het Forum hetzelfde gebeurt als nu met het Infoversum. Wegens aanhoudende verliezen en gebrek aan belangstelling wordt het pand voor een appel en een ei verkocht aan een ‘grote speler’ die daar activiteiten gaat ontplooien die vooral publiek weghaalt bij de bestaande exploitanten van horeca en cultuur. Zelfs een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen.

 10. Robert,
  het was ene Marc (voorstander) die de tegenstanders kleuters noemde.
  lees de commentaren nogmaals en ook u zult tegenstander van HET MONSTRUM worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *