Categorieën: Nieuws

Vindicat schorst 13 verspreiders van bangalijst

Studentenvereniging Vindicat heeft 13 leden geschorst die verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van een zogeheten bangalijst. Banga staat voor slet.

Op de lijst staan de contactgegeven en afbeeldingen van 23 studentes van Vindicat, alsmede een beoordelingslijst hoe goed zij in bed zijn. De meeste studentes hebben hun mobiele nummer al veranderd. De kosten worden verhaald op de verspreiders van de lijst.

“Dit gaat de grenzen van de studentengrap ver te buiten”, aldus Rector Stijn Derksen van Vindicat. “Ik wil benadrukken dat deze actie haaks staat op de normen en waarden van Vindicat en hoe wij onze vrouwelijke leden zien”.

“Het was wellicht bedoeld als grap, maar dat laat onverlet dat hun privacy is geschonden en dat hun persoonlijke gegevens op straat liggen. Wij hebben als bestuur maatregelen getroffen, maar hebben er begrip voor als de studentes besluiten om aangifte te doen”, aldus Derksen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Opgeblazen standje ! Een storm in een glas water ! Beetje hoerigheid naar buiten gebracht zowat . Er zijn studentes die s nachts voor de webcam hun geld verdienen met nummer . Dus waar hebben wij het over !

  • Foei, mevrouw Lodewegen, wat een ongenuanceerd en stompzinnig commentaar.
    Waar hebben we het hier over? We hebben het hier over 23 jonge vrouwen die tegen hun wil zijn vernederd, op een volstrekt ongepaste manier zijn behandeld.
    De "studentes die s nachts [sic] voor de webcam hun geld verdienen" waar u het over heeft, hebben daar zelf voor gekozen. Deze dames moesten uit de pers vernemen hoe zij buiten hun weten om zijn neergezet als seksobjecten.
    U impliceert met uw commentaar niets anders dan wat de dertien geschorste studenten ook doen, namelijk dat elke studente een seksobject is. Van welken huize deze jongedames ook zijn, bij welke vereniging zij ook zijn aangesloten, het is faliekant verkeerd om dit af te doen als een storm in een glas water. U zou beter moeten weten.

  • Altijd weer die klaagcultuur, ziekigheids industrie, emotie gekwetst en slachtofferhulp komt ook al ter spraken. Die dames hadden gewoon een lijstje moeten opstellen met hun ervaringen van de 30 slechts presterende bedstudenten inclusief het aantal centimeters van hun gevalletje.

  • Op zich niks nieuws, maar wel heel misselijk om namen met adressen en telefoonnummers op internet te gooien. Ik begreep dat de daders al bekend zijn en tijdelijk geroyeerd zijn, wat me ook wel het minste lijkt. Voor de dames: misschien toch nog aangifte doen, en anders deze post-pubers genadeloos terugpakken, en sowieso alle meiden deze idoten categorisch buiten je bed houden! Kunnen ze lijstjes over elkaar gaan maken...

Recente berichten

Groningen breekt landelijke trend: iets minder jongeren met jeugdhulp in gemeente

Waar landelijk het aantal jongeren met jeugdhulp met 2,2 procent toenam in de afgelopen twee…

25 minuten geleden

CDA en Stadspartij willen krakers zo snel mogelijk uit jeugdsynagoge: ‘Pand ligt er, op zijn zachtst gezegd, niet al te netjes bij’

De gemeente moet haast maken met het verwijderen van de krakers uit de voormalige Jeugdsynagoge…

55 minuten geleden

Aardbeving met kracht van 1.8 op schaal van Richter bij Kommerzijl

Bij Kommerzijl (Westerkwartier) heeft maandagnacht een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het om een beving…

2 uur geleden

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

13 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

14 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

18 uur geleden