Uitslaande brand bij voetbalverenigingen Potetos en VVG

In een gebouw van voetbalvereniging Potetos en VVG aan de Iepenlaan is zaterdagochtend brand ontstaan. Er is vervolgens opgeschaald naar grote brand. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle.

Het vuur brak rond 06.30 uur uit in de kantine van de voetbalclubs. “Behalve met twee bluswagens zijn we ook uitgerukt met een hoogwerker en een schuimbluscontainer,” vertelt Matthijs Noordhoff van de Groninger brandweer. “Bij aankomst van het eerste blusvoertuig constateerden we dat de brand uitslaand was.”

Rond 06.55 uur spreekt de brandweer van een grote brand. Bij de bestrijding van het vuur krijgt men intussen ondersteuning van de blusgroep uit Bedum. “Zij zijn uitgerukt met een extra bluswagen en een dompelpomp.”

07.20 uur:
Ooggetuigen laten weten dat de brandweervoertuigen moeilijk bij de kantine kunnen komen in verband met de vele hekken die op het terrein staan. Martin Nuver van 112groningen.nl meldt dat het pand als verloren kan worden beschouwd.

07.45 uur:
De brandweer meldt dat er bij het vuur behoorlijk wat rook vrij komt. “Mensen die hier hinder van ondervinden doen er verstandig aan om ramen en deuren te sluiten,” aldus Noordhoff.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Hier zal onderzoek naar gedaan worden. Het eerste elftal van Potetos speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen DIO Groningen. Het is nog onbekend of Potetos de wedstrijd kan spelen. Alle thuisduels van Potetos, VVK,VV Groningen en Kids United van dit weekend zijn afgelast.

08.40 uur:

Het sein “brand meester” wordt gegeven. De brandweer blijft nablussen.

VV Potetos
VV Potetos is een amateurvoetbalclub die opgericht werd in 1948. Het eerste elftal speelt in de vijfde klasse zaterdag. Potetos werd opgericht als een van de vele clubs van het toenmalige staatsbedrijf PTT. De club speelt op sportpark Het Noorden aan de Iepenlaan.

10.30 uur:

Bij g-voetbalclub Kids United zijn door de brand veel spullen verloren gegaan. Onder meer trainingspakken, ballen en shirt gingen in rook op, meldt RTV Noord.

11.01 uur:

De kantine van vvk is niet in vlammen opgegaan. Wel is er forse rook- en waterschade.

11.09 uur:

Naast voetbalvereniging Poteos maken ook vvk, vv Groningen en Kids United gebruik van het sportpark. Alle vier de clubs zijn gedupeerd.

11.21 uur:
Wethouder Paul de Rook betuigt zijn medeleven.

11.26 uur:
De brandweer laat weten dat de brand het kantinecomplex betrof. Hiervan zijn de kleedkamers verloren gegaan, de kantine is grotendeels gespaard gebleven.

12.40 uur:

De brandweer zegt op Twitter dat de brand is afgeblust. De hulpdiensten keren weer terug naar de kazernes.

Foto: Raymond Bos - groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl