Puntje voor Amicitia VMC en Helpman in stadsderby

sport
Foto Merijn Slager: Amicitia VMC - Helpman

GRONINGEN – Amicitia VMC en Helpman pakten vanmiddag op sportpark Coendersborg het eerste punt in de tweede klasse L op zondag. Amicitia stond in eigen huis lang met 2-0 voor, maar zag Helpman in de slotfase nog langszij komen: 2-2.

Amicitia was effectief voor rust, want beide kansen gingen er in. Na zeven minuten verschalkte Ronald Stroobach Helpman doelman Harmen Uffels met een lobje: 1-0. In de 29e minuut knalde Jarno Kuipers de 2-0 binnen.

De tweede helft was gezapig met wat speldenprikken over en weer. In de slotfase kwam er ineens vuurwerk. Helpman zette aan en invaller Mark Richardson tikte na een aanval over rechts na 80 minuten de 2-1 binnen. Drie minuten later roeide Dijkstra de bal in de kruising: 2-2. Dijkstra en Richardson waren nog dichtbij de winst voor Helpman.

Deel dit artikel: