Categorieën: Nieuws

Oud Stadspartij raadslid naar PvdA

Oud Stadspartij raadslid Jacob Bolhuis gaat de politiek weer in. De 64-jarige Bolhuis heeft zich aangemeld bij de PvdA.

Bolhuis zat acht jaar in de gemeenteraad voor de Stadspartij. Bolhuis stapte in januari vorig jaar op. Volgens hem liep de partij leeg en lieten medewerkers van de steunfractie zich nauwelijks zien.

Bolhuis was eerder lid van de PvdA, maar vanwege de steun voor de bouw van het Groninger Forum van de sociaal-democraten heeft hij zijn lidmaatschap indertijd opgezegd.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Is dit soms een vervroegde 1 april grap? Dit kun je toch niet serieus gaan nemen? De man heeft zich ten tijde van de Provinciale verkiezingen achter Gronings Behang geschaard, was destijds afkomstig van de Stadspartij en wil zich nu PvdA`er gaan noemen? Deze man heeft bijna zijn houdbaarheidsdatum bereikt en zou beter vervroegd met pensioen kunnen gaan.

  • Op RTV Noord zegt Jacob Bolhuis op 31 augustus 2016:

    'Ik ben geen slapend lid geworden van de PvdA. Ik wil ook actief mee doen. In 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ik wil graag iets voor de Stad doen en in de raad heb je daar de beste mogelijkheid voor.'

    Zie: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/167221/Kopstuk-van-Stadspartij-maakt-overstap-naar-PvdA

    Is deze transparantie en dit opzettelijk verlangen om terug te keren in de gemeenteraad in politiek-strategische zin wel slim? Is het niet te heftig en te hijgerig?

    Misschien wil Robert Prummel in 2018 wel verkozen worden als lid van de VVD-raadsfractie. Hij is in 2014 lid van deze partij geworden.

    Zie: http://www.gezinsbode.nl/nieuws/47004/oud-raadsleden-op-provinciale-vvd-advieslijst-evenhuis-prummel-de-boer-rutte-sipma/

    De politiek is er voor de burgers. Niet voor politici. Dus niet andersom!

  • Ben geen PvdA'er, maar als deze partij J.B. als lid (laat staan als gemeenteraadslid) accepteert hebben ze écht alle gevoel voor de realiteit verloren.
    Advies een J.B.: Voorzitter van een huurdersvereniging is OK, maar overspeel je hand niet.

    • Aha dus Jacob Bolhuis was al die tijd een mol van de PvdA in de stadspartij, net zoals Geert spieker. Geen wonder dat de partij niets klaarspeelde :p Prummel was een Mol van de VVD uiteraard. Samen hebben ze het meest incompetente lid lijsttrekker gemaakte via een geënsceneerde leiderschapscrisis om de stadspartij langzaam in het niets te laten oplossen. Fleur Woudstra was natuurlijk een D66 mol Machiavelliaanse praktijken van de gevestigde orde. Alleen VSH had zoiets ook kunnen vermoeden!

      • VSH heeft al niet gepost sinds de Jumbobomber is opgepakt. Toeval uiteraard ;) (Nou ja 1 keer in een moment van onbezonnenheid, maar misschien was dat een nepperd). Marjetje, waar zou die van zijn? Het CDA?

      • LoL
        Marjetje vind ik met haar 100% Groningen vooral heel erg D66. Dat is dus de 2e mol van Fleurige Stad!

      • Dat heb je goed gezien Erik. Helaas niet pragmatisch. Groningen moet allereerst recht worden gedaan!

  • Dat zou mooi zijn, de stadspartij die van binnenuit de gevstigde partijen op het juiste pad brengt. Ging niet alleen om forum. Ook om de tram die hij tijdens zijn uitstapje bij de Stadspartij heeft helpen ontsporen.

    Jammer van de fractie coup bij de Stadspartij, dat ging zoals ik vreesde. Boegbeeld Prummel weg, partij in elkaar gedonderd. Hopelijk gaat die partij nog gereanimeerd worden, maar dan moeten ze nu al poppetjes vervangen. Want dit was 2 jaar huilen met de pet op. Maar wellicht duikt de PVV aanhang nu in het gat, al hebben die op vee punten een hele andere agenda. Maar zoals die Moskee, moest die er nu echt zo nodig komen?

  • Bestaat de Stadspartij überhaupt nog wel? Of hebben deze tegenwoordig het hele jaar door reces? Natuurlijk moet die moskee er komen, het is bij decreet van links Nederland dat men moet blijven volhouden dat Nederland het multiculturele land bij uitstek is en dat iedere vorm van welke mening dan ook, gelijk ondergeschoffeld deint te gaan worden.

  • Enige wat je leest over de Stadspartij zijn mensen die eruit stappen. Die coup poging is gelukt en daarna donderde de partij in elkaar. Er lagen mooie kansen voor de Stadspartij, ze zijn dankzij de coup weer bij af. En daarmee een belangrijke partij die vaak wel zaken onder de aandacht bracht (voor de coup). Misschien heeft Prummel er weer trek in, of in een nieuwe partij. Dan heeft hij wel ballen. Mijn stem heeft hij.

Recente berichten

Pro-Palestina demonstratie voor Harmoniegebouw gaat vierde dag in

De pro-Palestina demonstratie voor het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan de Oude Kijk…

22 minuten geleden

Wethouder Eikenaar: “Gemeente kiest voor verantwoord datagebruik”

De gemeente wil naleving van de regels door bijstandsgerechtigden makkelijker maken, zodat zij niet in…

31 minuten geleden

Brand in viskraam Sontplein snel geblust

In een viskraam op het Sontplein is donderdag aan het begin van de middag brand…

1 uur geleden

Rondje stad: ‘Kom op, geef ons die poort terug’

De stad Groningen zit vol verrassingen. Iemand die daar écht van alles over weet is…

1 uur geleden

Operatie Ring Zuid: verkeersdrukte blijft toenemen

Het blijft momenteel vrij druk in en rond de stad, vanwege de aanpak van de…

2 uur geleden

De Rijdende School uitkomst voor kermiskinderen

De meikermis is in volle gang in de Groninger binnenstad. De woonwagens van het kermisgezelschap…

2 uur geleden