Categorieën: Nieuws

“Oprechte Almanak Vindicat seksistisch”

“Verwerpelijk en uiterst onsmakelijk”. Zo reageren de Jonge Socialisten in Groningen op het uitkomen van Vindicat’s ‘Oprechte Almanak 2016,’

In dit alternatief op Vindicat’s reguliere jaarboek worden 23 bij Vindicat aangesloten studentes afgebeeld. Daarnaast worden hun namen, adresgegevens en telefoonnummers aangeboden. Benamingen die zij hierbij onder andere krijgen zijn ‘gore wijven’ en ‘hete herten.’

Volgens de Jonge Socialisten is de inhoud van de bundel volledig verwerpelijk. Vrouwen worden in deze almanak onvrijwillig als een gemakkelijk verkrijgbaar vleesobject afgebeeld. Voorzitter Rico Tjepkema van de JS spreekt van misselijkmakend seksisme.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • een topje van de ijsberg??? wie weet wat er nog meer van die verkeerdere dingen daar zich afspelen??? en dat moeten onze bestuurders en artsen worden!

  • Het bestuur van Vindicat neemt er wel "afstand van" maar het "ballencorps" zal het wel weer wegstoppen in de bekende pot. Gewoon de tent aan de Grote Markt voor drie maanden sluiten zolang dit soort en ander ontoelaatbaar gedrag toegelaten en gefaciliteerd wordt.

    Nu zal er wel weer commentaar komen dat wij als burgers het corpscultuur niet kennen. Maar dit heeft niets meer met welke cultuur dan ook te maken.

    • En waarom kennen de burgers de corpscultuur niet? Omdat men nog steeds kinderachtig geheimzinnig doet en de groentjes zelfs een boeteclausule laat ondertekenen. Dat is het slappe aan Vindicat... voor de tigste keer wangedrag en vervolgens weer het slachtoffertje spelen van de boze buitenwereld. De oudste studentenvereniging is zeker niet de meest volwassene!

  • Ik hoop van harte dat de betrokken vrouwen aangifte doen van seksuele intimidatie. Het is in- en intriest dat je zo je studie moet beginnen terwijl een studentenvereniging een plek zou moeten zijn waar je je veilig voelt. Nu zullen ze elke medestudent voortaan met argwaan bekijken. Het lijkt mij een goede zaak als de namen, foto's, adressen en adressen van de heren die deze lijst hebben opgesteld ook bekend worden gemaakt. Zodat wij weten bij welke arts, advocaat, politicus, etc. wij in de toekomst niet moeten zijn.

      • "Seksuele intimidatie buiten het werkveld is niet illegaal, pech gehad?" Ben je gek in je hoofd? Je hebt echt geen idee hoe een ander zich voelt als hij of zij seksueel geintimideerd wordt. Zullen we jou eens op een lijst zetten, zodat iedereen die je tegenkomt jou seksueel mag intimideren, zodat iedereen iets negatiefs in je gezicht mag roepen? Kan iedereen hier alsjeblieft zijn mening plaatsen, want met zulke gedachten zoals 'pech gehad, lekker voor je' creëren we een onbeschofte, huftigere, asociale maatschappij.

  • Ik hoop dat de vrouwen aangifte doen. Deze mannen moeten direct het lidmaatschap van Vindicat ontnomen worden. Als dit getolereerd wordt dan zal het vaker gebeuren

  • Verschrikkelijk dat ze hen gore wijven noemen en hiervan een lijst publiceren als een groep 'misdadigers'. De toon is hatend naar deze studentes toe en de daad is allesbehalve grappig of vriendelijk bedoeld. De makers van deze lijst zijn heus wel bewust van de gevolgen: het creëren negatieve reacties over deze meisjes door ze aan een online schandpaal vast te maken. De studentes wisten niets van deze publicaties af. Ik hoop echt dat zij aangifte doen, om zichzelf maar ook anderen te beschermen voor dit zeer onbehoorlijke gedrag. En inderdaad, worden dit onze advocaten en artsen?! Hier mag men toch niet mee wegkomen?

  • Hahahahaha! Wat een verbaasde reacties! Is er dan niemand die Vindicat kent en weet dat dit soort zaken bij Vindicat hoort? Ze staan er in Groningen om bekend, alle leden weten het en alle andere studenten ook.

  • Staan deze kinderachtige mennekes boven de wet of zo?
    Eigen rechtspraak? Pech gehad?
    Iedereen weet er van dus waar heb je het over?
    Schande dat dit dan de notabelen van NL worden.
    En dan maar neerkijken op de mensen hun bankrekening spekken.
    Bah... laag gedrag

  • Kan de vrouwelijke studentenvereniging Magna Pete heropgericht worden, gegeven het cultureel seksisme bij Vindicat atque Polit? In 1969/1970 was Magna Pete aan de Hofstraat gevestigd.

    Bij Vindicat sprak men vroeger over "magnapotenten" en over "gleuvies".

    Een vraag: is Vindicat een terroristische organisatie, gegeven de seksuele intimidatie, de introverte organisatiecultuur, het intern rechtssysteem, de intimidatie om geen aangiftes te doen bij Justitie en het zwijgcontract/wurgconract van de introductie?

    Vindicat lijkt erg op de maffia en de Vrijmetselarij. Gesloten bastions!

    Novieten worden vernederd tot slaven! Tot horigheid.

Recente berichten

Persoon ernstig gewond bij aanrijding Noorderbinnensingel

Aan de Noorderbinnensingel is dinsdag in het begin van de avond een persoon ernstig gewond…

1 uur geleden

Kinderen leven zich uit met sport en spel in Haren

De meivakantie is deze week begonnen en dus zijn kinderen vrij van school. Om het…

3 uur geleden

De sportbus van de kinderburgemeester was dinsdag in Lewenborg

De kinderburgemeester komt één van zijn verkiezingsbeloften na. Hij ging met de sportbus langs Lewenborg…

3 uur geleden

PKC’83 versterkt zich met middenvelder Tyrell Strik

PKC'83 heeft zich voor komend seizoen versterkt met Tyrell Strik. De 20-jarige Strik komt over…

4 uur geleden

Fietser gewond na botsing met scooter op Aweg

Op de Aweg heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een fietser. De…

4 uur geleden

Dit is wat je meemaakt tijdens Stukafest Groningen

Een cultureel festival verdeeld over vijftien studentenkamers in de stad op donderdag 2 mei. Leonie…

5 uur geleden