Onlanden kijkt uit naar toren

nieuws
Foto: Natuurmonumenten

Natuurgebied De Onlanden krijgt een uitkijktoren van hout en staal van 25 meter hoog.

Deze verrijst aan het einde van het jaar in natuurgebied De Onlanden tussen de stad en Peize. De toren biedt gratis uitzicht op het natuurgebied van 3.000 hectare en de skyline van de stad Groningen.

De plek van de uitkijktoren ligt vanaf de rand van de stad bekeken twee kilometer richting Eelde en Peize. Daar, op Het Beeld – een beschutte plek in het open landschap waar monniken eeuwen geleden al hun toevlucht zochten – , te midden van een bestaande houtwal, kunnen bezoekers genieten van het enorme natuurgebied rondom. Dat is zeer waterrijk en zodoende niet overal goed te bewonderen, terwijl het water juist rust met zich meebrengt waardoor bijzondere soorten als otters en roerdompen zich er senang voelen. De uitkijktoren biedt natuurliefhebbers uitkomst. Vanuit de hoogte krijgen ze, naast de bezoeklocaties De Onlanderij en de Kijkboerderij, een extra kijkje in De Onlanden.

Deel dit artikel: