Categorieën: Nieuws

Jonge Socialisten: Meer vluchtelingen naar Groningen

Er is in de provincie Groningen genoeg ruimte voor meer vluchtelingen, vinden de Jonge Socialisten Groningen.

Dat er op dit moment minder vluchtelingen naar Nederland komen, wordt door velen gezien als een positief gegeven. De vluchtelingenstroom naar Europa mag afgenomen zijn, echter zijn er grote problemen met vluchtelingenopvang elders in Europa: Nederland komt er relatief gemakkelijk van af, stellen zij.

“Het probleem wat de vluchtelingenstroom met zich meebrengt, is een probleem wat we als Europa samen op moeten lossen. Dit gebeurt op dit moment te weinig; vluchtelingen in landen in Oost-Europa hopen zich daar op. Er is behoefte aan een herverdeling van die vluchtelingen en mochten die naar Nederland komen, dan zal Groningen een aandeel moeten hebben in het huisvesten van deze groep,” aldus voorzitter Rico Tjepkema.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Overigens ook buitengewoon dat een Rico Tjepkema uit Burgum (Friesland), dat soort uitspraken botviert over Groningen.

  • We moeten het hier niet nog langer op willen lossen door meer asielzoekers hierheen te willen blijven halen, maar daar de brandhaarden voor eens en voor altijd gaan blussen.

    Op deze wijze kweek je steeds meer en meer anti-vluchtelingbegrip en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

    • Succes met je brandhaarden blussen aldaar. Al over nagedacht hoe je dat voor je ziet? Want kennelijk is het zo makkelijk als ik je mag geloven. In de tussentijds gaan onschuldige mensen dood, ook kinderen en zo. Niet zo fraai...

  • Veel Syriers zijn moderne stadsmensen die prima in Groningen zouden passen. De meesten spreken redelijk goed Engels en zijn hoger opgeleid.

  • Zijn ze gek geworden, die z.g. "socialisten"? Ze hebben niet eens door, dat juist ZIJ het slachtoffer worden!

  • Kunnen ze niet naar de USA, die hebben Saddam afgezet en de hele onrust in het midden oosten veroorzaakt. Meer naar Nederland is wel het slechtste wat je kan doen, de bevolking is al verdeelt in 50% voor en 50% tegen. Straks krijgen wij een verscheurde maatschappij door al die vluchtelingen. Vluchtelingen hebben ook al een bijdrage geleverd aan een Brexit, moet er niet aan denken als een Geert Wilders de enige oplossing biedt voor dit pobleem. Want aandere partijen hebben geen oplossingen, behalve knuffelen en liedjes zingen.

  • Helemaal mee eens! We hebben hier capaciteit gecreëerd voor 50.000+ vluchtelingem en als er op eigen kracht slechts zo'n 15.000 ons land weten te bereiken is het zeker onze morele plicht vluchtelingen die nu in Griekenland of elders in Europa aan een grens zijn gestrand op te nemen. Of het nou in Groningen, Friesland of waar ook is. De oorlog in Syrië kunnen wij niet oplossen, de problematiek is te ingewikkeld en van de Turken o.l.v. de demagoog Erdogan hoeven we ook niets te verwachten. Wij in West-Europa kunnen gezamelijk de vluchtelingenstroom best aan, maar velen zijn daartoe niet bereid uit angst voor het onbekende, de eventuele afname van de eigen welstand en/of mogelijk terrorisme. Maar wie zich kan verplaatsen in het lot van mensen die uit gevaar voor eigen leven huis, haard en familie achter zich hebben moeten laten, weet dat wij moeten helpen zoals wij in een dergelijke situatie graag geholpen zouden willen worden. Helaas lukt dat tegenwoordig blijkbaar steeds minder mensen...

Recente berichten

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding

Opnieuw is er geen treinverkeer mogelijk richting Meppel. De oorzaak is een aanrijding bij Assen.…

1 uur geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

3 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

3 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

4 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

4 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

5 uur geleden