Categorieën: Nieuws

“Boterdiep volgebouwd met dozen met gaten”

De bewonersorganisatie Hortusbuurt & Ebbingekwartier vindt de recente nieuwbouw aan het Boterdiep van verontrustend lage architectonische kwaliteit. Ze heeft dat de gemeente laten weten tijdens het halfjaarlijks overleg.

“Het Boterdiep wordt volgebouwd met dozen met gaten”, aldus de buurtvereniging. De gemeente antwoordde dat er geen totaalplan voor de straat is en dat bouwplannen van pand tot pand bekeken worden.

Om verdere verrommeling van het Boterdiep tegen te gaan zal de gemeente bij de beoordeling van volgende bouwplannen rekening houden met de zorgen van de buurt.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Het Boterdiep kan toch moeilijker rommeliger wordt dan de het de afgelopen 10 jaar was. Pas recent begint het wat beter te worden.

  • Prima actie van deze vereniging. Mooi bouwen kunnen ze tegenwoordig niet meer. Binnenin zal het wel modern zijn en van alle gemakken voorzien, maar de rest moet tegen fantasieloze saaie gevels aankijken.

  • Verschillende gebouwen op het zogenaamde Ciboga terrein zijn wel degelijk van hoog architecturaal niveau. Wat willen jullie nu eigenlijk? Schattige huisjes met puntdaakjes?

    • Architectuur???? Welke LOI cursus heb jij gevolgd??? Hoe durf je dit als zijnde architectuur te benoemen, gevelartiesten, meer zijn het niet en meer is het niet.

      Bijna een doodzonde dat ze ook dit deel van de stad volplempen met fantasieloze wanstaltige nieuwbouw.

  • Die mensen hebben ook heel slecht op zitten letten. Ik heb ze bijvoorbeeld helemaal niet gehoord over het student hotel.

  • Ik doe altijd mijn ogen dicht als ik wandel via het Ciboga tertein. Hoef ik mij ook niet te ergeren want je doet er toch niets aan.

  • Is er nou echt nog iemand die denkt dat deze Gemeente naar bewoners luistert?? Het hechte PvdA-netwerk van ambtenaren, aannemers, architecten en adviseurs doet toch alleen maar wat deze octopus goed uitkomt? De buiksprekende wethouder vertelt dat de Gemeente meer woningen voor ouderen in de Binnenstad wil bouwen, in dezelfde week dat deze Gemeente de bouw van een pand elders in de Binnenstad goedkeurt waar meer dan 250 jongeren komen te wonen.....

  • Mosterd na de maaltijd van de gemeente. Nu staan die domme dozen er al. Met een hele domme doos, naast de achterkant van de AH. Veel te hoog en lelijke stenen. Door het architectenbureau als een gevel met variatie aangeprezen. Ik sprak een familielid van de bouwer en die zei, dat dit de nieuwe tijd was, waarin het oude weg moest en je moest bouwen naar de vraag en maximalisatie van de winst. Rekening houden met de omgeving was absoluut geen sprake van. Iets in die strekking.

  • De schoonheidskommissie had duidelijk de oogkleppen op..
    Of zouden er andere( financiële ) belangen op het spel hebben gestaan ?
    Ook zit ik te me af te vragen waar gaat deze wintervakantie de reis naartoe.?
    Of zullen we gewoon 2 keer gaan deze winter ?
    Ja het leven van ( sommige ) commissies is nog niet zo verkeerd …

  • Men had er beter aan gedaan de kop: "Boterdiep wordt volgebouwd met gaten" te wijzigen in: " Stad Groningen wordt volgebouwd met dozen met gaten, dan had het de lading gedekt, nu lijkt het alsof dit enkel voor het gedempte Boterdiep opgaat.

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

4 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

4 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

4 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

6 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

6 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

7 uur geleden