Automobilist rijdt door na zware aanrijding

112
Foto: Andries Oord

Een 26-jarige automobilist uit Groningen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Noordeinde (gemeente Oosterwolde) een man en een vrouw uit Noordeinde aangereden. De beide fietsers liepen ernstige verwondingen op. De Stadjer is later aangehouden.

Een 53-jarige man en een 50-jarige vrouw fietsten vrijdagnacht tegen 02.00 over de Kleine Woldweg toen zij aangereden werden door een auto. De bestuurder stopte even, maar is daarna doorgereden. Diverse passanten verleenden eerste hulp aan de slachtoffers. Zij zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ze verblijven daar nog en hun toestand is stabiel.

De politie heeft ter plaatse sporen aangetroffen van de auto die de slachtoffers aanreed. In de loop van de dag werd de identiteit van de vermoedelijke bestuurder bekend. Zijn auto stond in Groningen geparkeerd en had forse schade opgelopen. De bestuurder wordt verhoord. Tegen hem is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.

Deel dit artikel: