Categorieën: Nieuws

“Acties voor Sportpark Het Noorden prima, maar dan voor alle gedupeerden”

De acties voor het door brand getroffen Sportpark Het Noorden moeten zich richten op alle clubs. Dat schrijft Johan Staal in een betoog op zijn website puurvoetbalonline.nl.

Bij de brand die zaterdagochtend vroeg uitbrak in het clubgebouw aan de Iepenlaan zijn Potetos en VV Groningen alles kwijtgeraakt. VVK en Kids United hebben ook schade geleden, alleen is dit bij hen beperkt gebleven. Enkele uren nadat de omvang van de brand duidelijk werd, kwamen diverse hulpacties van de grond, waarbij Staal zich ergert aan de eenzijdigheid ervan.

Zoek het maar uit
“De hulpacties richting Kids United waren direct overweldigend en waar overigens ook niets mis mee is”, schrijft Staal. “Maar de hulpacties richting de andere zwaar gedupeerde verenigingen bleven daar duidelijk bij achter. Ik vind dat vreemd. Want ik vergelijk het even met vier kleinkinderen. Je neemt als opa en oma ook niet één kind mee op vakantie naar het buitenland en laat de overige drie achter met een euro voor een ijsje achter en laat ze het verder heerlijk uitzoeken. Dat is er nu een beetje aan de hand richting de gedupeerde clubs op sportpark Het Noorden en dat klopt niet.”

Waarom komt Hans Nijland alleen in actie voor Kids United?
Staal zet ook zijn vraagtekens bij de actie die Hans Nijland initieerde. Nijland liet via Twitter weten dat er volgende week in het Noordlease Stadion een extra collecte zal zijn voor Kids United. “Waarom doet Nijland dat? Waarom geen collecte voor ALLE gedupeerde clubs op Het Noorden. Want Potetos en VV Groningen hebben, in tegenstelling tot Kids United, geen materialen meer. Voor de andere twee verenigingen, VVK en Kids United ligt dat even anders en wat best gezegd mag worden.”

‘Aequalitas haud parit bellum’
De voetballiefhebber besluit zijn betoog met de oproep om alle getroffen clubs te steunen. “Het zou mooi zijn dat allen die het ene ‘kind’ al van alles hebben aangeboden zich even goed realiseren dat er op Het Noorden nog twee zwaar getroffen ‘kinderen’ rondlopen die de steun van iedereen heel goed kunnen gebruiken.”

Lees het volledige betoog op Staal zijn website.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • natuurlijk zijn alle clubs gedupeerd. maar zoals ik heb gelezen zijn ze verzekerd en krijgen ze materiele schade vergoed. natuurlijk niet de emotionele schade. kids united was niet verzekerd en zijn dus letterlijk alles kwijt. i

  • Het is nu eenmaal niet eerlijk verdeeld in de wereld en Kids United spreekt de mensen nu eenmaal meer aan dan een reguliere voetbalvereniging. Gewoon je eigen netwerk aanspreken.

  • Als oud 1e elftal voetballer bij de vv Potetos hoop ik dat alles snel geregeld wordt om er samen met de overige getroffen
    verenigingen weer een mooi sportcomplex neer te zetten
    Intussen wens ik alle clubs veel sterkte toe .

  • ik denk dat Hans Nijland zeker de ander clubs gaat helpen. hij leeft voor de voetbal en zeker voor de toekomstige jongeren die zijn tenslotte de toekomst.

Recente berichten

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

3 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

3 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

3 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

5 uur geleden

Petitie voor twee jaar extra inzet van varkens op Zernike Campus

De varkens om invasieve planten op de Zernike Camus te bestrijden moeten minstens twee seizoenen…

5 uur geleden

Kindervoorstelling ‘Op het spel’ donderdag in première in de Nieuwe Kerk

Corona, klimaat en oorlogen: hoe hou je als jongere hoop in een wereld vol onzekerheden?…

7 uur geleden