Staking bij Arriva: dinsdagochtend geen treinen

Er zullen dinsdagochtend in en rondom Groningen geen treinen van vervoersbedrijf Arriva rijden. Machinisten en stewards staken voor een betere cao. Dat laat vakbond VVMC weten.

“De acties beginnen bij aanvang dienstregeling”, vertelt Wim Eilert van de vakbond. “Dit betekent concreet dat er vanaf het begin van de dag geen treinen uitrijden. De actie zal duren tot 09.00 uur. Daarna wordt het treinverkeer opgestart.”

Inzet van de actie is een nieuwe cao. De machinisten en stewards van Arriva onderhandelen al maanden over een nieuwe arbeidsovereenkomst. Ze eisen een loonsverhoging van zes procent voor de komende twee jaar en willen een eenmalige uitkering van 250 euro. Daarnaast wil het personeel af van de gebroken dienstroosters.

De afgelopen maanden zijn er diverse gesprekken en overleggen geweest tussen vakbond en werkgever, maar tot nu toe zonder resultaat. “Nu ons laatste bod ook van tafel is geveegd, wordt het tijd voor hardere acties.” Mocht Arriva na deze actie opnieuw niet water bij de wijn willen doen, dan zullen de acties uitgebreid worden.