Aangifte slachtoffer ‘homomishandeling’

De 26-jarige man die afgelopen vrijdag is mishandeld in Het Feest in de Peperstraat heeft maandagmiddag aangifte gedaan.

De mishandeling heeft, volgens het slachtoffer, plaatsgevonden vanwege zijn seksuele geaardheid. Hij zou zijn uitgescholden voor ‘vieze homo’, hierna zouden zes verdachten op hem hebben ingeslagen. De moeder van het slachtoffer en hijzelf waren niet te spreken over het handelen van de Groningse politie. Deze vertelden dat hij pas maandag aangifte kon doen. Naar eigen zeggen had de politie de verdachten ook direct kunnen aanhouden, omdat zij zich nog in de kroeg bevonden.

De Politie Groningen en meerdere getuigen zetten hun vraagtekens bij het verhaal van het slachtoffer. De politie stelt dat hier naar alle waarschijnlijkheid sprake is van ‘regulier uitgaansgeweld’. Anderen stellen dat het slachtoffer zelf is begonnen met slaan. Deze mening wordt onder meer gedeeld door de portier van het Feest.

Deel dit artikel:

  1. Overigens is het al de derde keer dat er sprake is van homo-geweld in Groningen in korte tijd. Een tip voor mensen die de stad willen bezoeken: gedraag je daar zo onopvallend mogelijk, anders krijg je een troep Neanderthalers achter je aan.

  2. Veel Groningers hebben altijd al een haat-liefde verhouding gehad met alles wat een beetje afwijkt van de gemiddelde stratenmaker. Ook veel studenten hebben in het verleden klappen gehad als ze in de Peperstraat of omgeving liepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *