Categorieën: Nieuws

Paardenkeuring en schaapscheren zijn okay

Er is niets mis met het schaapscheren en de paardenkeuring. Dat antwoordt het Stadsbestuur op vragen van de Partij voor de Dieren.

De PvdD was bezorgd over gewonde schapen bij het scheren in het Noorderplantsoen en over gestresste paarden bij de keuring op de Grote Markt. Bij het scheren van schapen is de oppervlakte van de huid niet te zien. Eventuele oneffenheden als puistjes en uitstulpingen kunnen bij het scheren voor sneetjes zorgen. Dat is niet ernstig.

Om de viering van Bommen Berend nieuw elan te geven is ervoor gekozen om de paardenkeuring voor de viering van Groningens Ontzet 2016 weer naar het hart van de stad te brengen. De paarden die ingezet worden voor de paardenkeuring worden specifiek gefokt voor dergelijke optredens in drukke omgevingen, aldus het college.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Goeie zet van het Stadsbestuur. De PvdD is altijd bezig de boel kapot te maken. Mensen uit de stad die niet weten hoe mensen met dieren om gaan, alleen de negatieve gevallen er uit pokt voor de reclame omdat er weer verkiezingen aan komen. Als je op deze manier stemmen motet winnen ben je geestenziek.

  • Beste Anne,

    Hoe bedoel je dat de PvdD altijd bezig is de boel kapot te maken? Het is toch juist een partij die opbouwend te werk gaat. Het lijkt dat jij je niet goed verdiept hebt in bijvoorbeeld het programma vd partij. Eigenlijk spreek jij pure laster uit als jij de mensen van de partij als geesteszieken wilt bestempelen. Komt met waarheden of houd je mond. En de gemeenteraads verkiezingen zijn pas over meer dan 2 jaar. Dus dat argument is ook kol.

    • Hij bedoelt dat de PvdD allerlei evenementen wil verbieden omdat het met dieren is. Ze vergeten daarbij dat deze dieren gedomesticeerd zijn en dat het dus gewoon bij het leven van het dier hoort. Ik hoor nooit dat de PvdD katten op flatjes wil verbieden, terwijl die dieren toch ernstig beperkt worden in hun natuurlijke gedrag omdat ze over het algemeen niet naar buiten kunnen. Of opkomen voor meer losloopgebieden voor honden zodat die beesten niet op het zelfde slentertempo als hun bejaarde baasjes het leven door strompelen.

  • Alle activiteiten die ter vermaak van mensen worden georganiseerd en waar dieren bij betrokken zijn zouden moeten worden verboden. De PvdD heeft volkomen gelijk met haar kritiek. Het gesol en gesleep met dieren ter vermaak is niet meer van deze tijd. Het gaat altijd ten koste van het dier. Dieren zijn geen vermaaksobjecten maar wezens met gevoel en een intrinsieke waarde. Wat voor (sommige) mensen vermaak is betekent voor het dier stress, pijn en angst. Goed dan de PvdD hier scherp afstand van neemt.

    • Dat bedoel ik nou. Moralistisch fundamentalisme. Wij hebben onze mening in die leggen we op aan iedereen. net zo erg als het Salafisme.

  • Marc..... Fijn dat je voor Anne wilt antwoorden :-) maar ook jouw kennis klopt niet.
    -Wat voor allerlei evenementen bedoel je?
    - je spreekt jezelf tegen door enerzijds over gedomesticeerd te praten en daarna over natuurlijk gedrag. De PvdD maakt zich bijvoorbeeld hard voor zwerfdieren uit het asiel ipv katten en honden via fokkers te krijgen. Natuurlijk wil iedereen dat katten zoveel mogelijk ruimte hebben en een kat in een flat is altijd beter dan een konijn in een te klein hok.
    -als er een partij is die opgekomen is voor meer losloopgebieden is het de PvdD wel. Vraag maar na bij Ver. Hondvriendelijk Groningen. Nogmaals check je kennis voordat je onzin verkoopt. Je komt niet erge stek over met je gebazel... Maar ik heb even op andere onderwerpen gekekenen en zag dat jullie beiden sowieso azijn pissers zijn die w.s. niet veel beters te doen hebben dan anderen die opkomen voor diegenen die niet voor zich zelf op kunnen komen lekker zwart te maken...

Recente berichten

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

23 minuten geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

1 uur geleden

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een kat bevrijd die vast was komen te zitten achter een ventilatierooster.…

2 uur geleden

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De…

2 uur geleden

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het…

2 uur geleden

Gruno’s Postharmonie bereidt zich voor op 4 mei: “Het klinkt gek maar het is ons mooiste optreden”

Op 4 mei wordt de stille tocht van het Joods Monument aan de Hereweg naar…

4 uur geleden