Man die in Winschoterdiep sprong lijkt ongedeerd

112
Foto: Martin Nuver

Alles wijst erop dat de man die vrijdagochtend rond 5 uur in het water van het Winschoterdiep sprong, zijn zwemtocht overleefd heeft. Dat meldt de politie.

De man werd kort daarvoor, samen met een man zonder vaste verblijfplaats, aangetroffen bij de boot van een 35-jarige man uit Dalen. Het tweetal had een grote chaos achtergelaten op zijn boot, die aan de oever van de Gideonweg lag. De eigenaar verzocht hen de boot te verlaten. Er ontstond een woordenwisseling, waarna beide mannen het water in sprongen. Daarop belde de eigenaar de politie. Hulpverleners zijn direct gaan zoeken naar de mannen. Een van hen is kort daarna teruggevonden bij de Rouaanstraat aan de overkant van het Winschoterdiep. De brandweer heeft in het water met sonar gezocht, maar kon de tweede persoon niet vinden.

In de loop van de ochtend werd de politie opnieuw gebeld. Deze getuige zou een man met een nat pak hebben aangetroffen. Het zou gaan om de tweede vermiste man. De politie heeft hem nog niet zelf gesproken, maar alles wijst er op dat dit de tweede persoon is die in het water was gesprongen.