Categorieën: Nieuws

Laatste kans uitgeprocedeerde Mariam

De 18-jarige Mariam Korashvili ontvluchtte Georgië toen daar oorlog was in 2008. Nu dreigt ze, na zeven jaar, het land te worden uitgezet omdat er een vinkje in haar dossier ontbreekt . 

Dat vinkje ontbreekt omdat ze zich een keer niet heeft gemeld bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Na een slepende procedure deed de rechter zes keer uitspraak in haar voordeel. Echter gingen staatssecretaris Dijkhoff en de I.N.D. telkens in beroep. Dinsdag besloot de rechter dat Mariam toch terug moet naar Georgië.

De strijd is overigens nog niet helemaal gestreden. Mariam heeft nog één kans om toch in Nederland te mogen blijven. De staatssecretaris heeft namelijk de bevoegdheid om van de beslissing van de rechter af te wijken. Dit verzoek zal aankomende maandag worden ingediend. Nu is het nog de vraag of Dijkhoff hiervan gebruikt gaat maken en met zijn hand over zijn hart strijkt.

Esther Steenge

Bekijk reacties

  • Het laatste, al deze gasten hebben lak aan dit mooie landje. Je hebt je als ''asielzoeker (gelukzoeker)'' te houden aan de regels die in Nederland gelden. Heb je daar geen zin in of ben je daar te lui voor, vriendelijk doch zeer dringend verzoek weer op te rotten. Scheelt weer een uitkering.

    • Iemand die met slechts 1 jaar vertraging ten opzichte van Nederlandse leeftijdgenoten het VWO doorloopt terwijl ze pas zes jaar in Nederland is en uit een heel andere cultuur en taalgebied komt, gaat echt niet in een uitkering terecht komen. Die gaat studeren en daarna een waardevolle bijdrage aan onze maatschappij leveren. (Als we de IND-ambtenaren niet hadden die verwoed hun uitzetquotum proberen te halen. Welke mislukte treiterkop van een ambtenaar daar achter zit zou ik wel eens willen weten.

      • Hou toch op Marc. Je staat niet met beide beentjes in maatschappij. Er zijn genoeg kaaskoppen, goed opgeleid, de 50 gepasseerd, dat door een regeringsbeleid aan lager wal is terechtgekomen. Overigens gun ik dit meisje het allerbeste. Het ontbreken zgn vinkje betrof een overgave aan de lokale autoriteiten en niet de landelijke, zoals de wet voorschrijft.

  • Mensen die hier heen komen uit economisch oogpunt verpesten het voor de mensen die echt op de vlucht zijn. Die kunnen hier niet komen. Daarbij het voormalige Oostblok zijn nu EU-lid. Maar vluchtelingen opnemen, ho maar. Wel de lusten, niet de lasten. Wat een vars, een Europa. Weg met de mensen die uit de veilige landen komen, dan kunnen de mensen die echt vrezen voor hun leven een veilig heenkomen zoeken, ook in Nederland.

  • Jawel, land is veilig dus terug naar land van herkomst. Vergeten zich te melden dus ook nog lak aan Nederland. Einde oefening. Maakt mij niet uit of het man of vrouw is blank of zwart, gelovig of niet, is het land veilig is het einde oefening en een enkeltje eigen land op eigen kosten.

    • Jammer dat we hardvochtige hufters niet kunnen uitzetten, dan houden we gewoon de lieve Georgische meisjes.

Recente berichten

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

35 minuten geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

1 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

2 uur geleden

Rondleiding langs graven verzetsstrijders op Zuiderbegraafplaats

In aanloop naar 4 en 5 mei worden rondleidingen verzorgd over zestien Groningse verzetsstrijders die…

4 uur geleden

Verdachten van aanrijding peuter weer vrij; politie nog bezig met onderzoek

De twee mannen die worden verdacht van het aanrijden van een kind, dinsdagavond rond zes…

4 uur geleden

Start Rui Mendes in de basis tegen Telstar? ‘Ik denk dat hij mooi in ontwikkeling is’

Er breekt een zeer spannende speelronde aan voor FC Groningen. De ploeg van trainer Dick…

4 uur geleden