Categorieën: Nieuws

Geen doorstart meer voor Scheer & Foppen

Het is definitief afgelopen voor de failliete elektronicaketen Scheer & Foppen. De curatoren laten weten dat alle overnamekandidaten zijn afgehaakt.

Scheer & Foppen had 56 vestigingen die voornamelijk in het noorden, oosten en midden van het land te vinden zijn. In de stad is er één filiaal van de keten gevestigd, namelijk aan de Oude Ebbingestraat.

Voor de 475 mensen die bij het bedrijf werkten is ontslag aangevraagd. Winkelketen Expert neemt de garanties over.

Harro Meijer

Bekijk reacties

  • Heb een slecht gevoel bij dit failliet. De familie Foppen heeft meer bedrijven, oa visverwerking en onroerend goed, voornamelijk in de omgeving van Harderwijk. De werknemers zijn weer het haasje en de familie Foppen eet er geen plak brood minder om. Curator, onderzoek dit faillissement goed, en maak je er niet van af met opgeheven wegens gebrek aan baten. Dit gebeurt te vaak in Nederland. Geld is er binnen de familie Foppen wel.

  • zo werkt Robin Hood (romantisch hoofdpersoon), maar de rechtspraak niet. je hebt er maar mee te doen.

  • Max, het heeft te maken met de verouderde wetgeving aangaande de faillissementswet. Deze is van 1890 en nog van Koningin Wilhelmina. Deze is niet meer van deze tijd. Neem daarbij dat als je nu failliet gaat, morgen weer doorstart met een nieuwe bv. Eerder had je een stortingsplicht voor de aandelenvolstorting (18.000 euro). Dit hoeft niet meer. Daarbij worden veel te veel faillissementen afgewikkeld. wegens gebrek aan baten. Kijk maar eens op de rechtspaak.nl, insulventies. Voorbeeld, in Duitsland ging Schlecker failliet. De advocaten die het failliet afhandelde heeft ze opgezocht, gearresteerd en dus ook de poen. De schuldeisers krijgen alsnog waar ze recht op hebben. In Nederland heb je de wet Paulania (onrechtmatig handelen), dan kan de curator de rechter vragen voor meer tijd. Dit gebeurt te weinig, er is een periode van maximaal 5 jaar waarin een failliet moet zijn afgehandeld. Oplossing is de wetgeving eens aan gaan passen aan deze tijd. Laatste punt, als een failliet word opgeheven wegens gebrek aan baten, betaald de belastingbetaler de kosten, sorry te gek voor woorden.

  • Jammer voor de werknemers. Maar als de boel niet rendabel is moet de stekker eruit. Is niet de eerste keten. In plaats van klagen kan men beter de winkel ingaan in plaats van online de veel goedkopere aanbiedingen te pakken. Hoewel je mensen ook naar Mediamarkt ziet gaan, zeker niet de goedkoopste winkel.

    Als ik mijoenen zou hebben en een winkelketen, maar altijd aansprakelijk zou zijn voor alle risico's voor heel mijn vermogen. Dan zou ik helemaal niets meer investeren in retail maar in bakstenen. Veel minder risico's en gezeik. Dus dat geblaat dat men op prive vermogen moet verhalen zal alleen maar andere investeerders afschrikken in de toekomst. Zeker omdat ze al in de hoogste belastingsschijf zitten en na alle belastingen en kosten er misschien 6 cent per euro wordt verdient.

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

52 minuten geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

2 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

3 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

4 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

4 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

5 uur geleden