Categorieën: 112

Drie gewonden bij ernstig ongeluk Oosterhamrikkade

Bij een ernstig ongeluk op de Oosterhamrikkade zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen gewond geraakt. Volgens de politie is één van hen zwaargewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 00.30 uur ter hoogte van de kruising met de Zaagmuldersweg. Een taxi met daarin vier passagiers botste op het kruispunt door nog onbekende oorzaak op een andere auto.

Slachtoffer uit taxi geslingerd
Door de klap werd één van de passagiers, een 22-jarige man, uit de taxi geslingerd. Ook twee andere inzittenden, een 22- en een 25-jarige man raakten gewond. Meerdere ambulances en ook een trauma-arts kwamen ter plaatse om de gewonden te stabiliseren. Vervolgens werden ze overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek
De chauffeur van de taxi, een 22-jarige bijrijder, en de 23-jarige bestuurder van de andere auto bleven ongedeerd. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. Vanwege dit onderzoek was de kruising een groot deel van de nacht afgesloten voor het verkeer.

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • He wat jammer, sinds de berichtgeving eerder deze week mbt het wel of niet homogeweld, waarbij de politie al direct wist hoe een en ander in elkaar stak. Had had ik nu toch al een duidelijke analyse verwacht wie de dader zou zijn!!!

  • Tenzij de taxi door een rood licht is gereden, de cabrio-audibestuurder de schuldige. De mensen op de achterbank hadden hun gordel om moeten doen.

  • ach de busbaan is op zijn tijd ook een racebaan zeker nachts! en taxi die kunnen er wat van om hard te rijden en veel denken dat de weg van hun is.

  • Op het moment van het ongeluk stonden de verkeerslichten in de nachtmodus en had de taxi voorrang moeten krijgen. De bestuurder van de audi heeft zonder te remmen de taxi vol in de zijkant geraakt waardoor de taxi is gaan spinnen. De taxichauffeur heeft geen enkele kans gehad hierop te reageren.

  • mmmhhh in het midden de rem ( links voor automaat) rechts is het gas ..Maar dat weet de gemiddelde automobilist wel ..Toch ..?

  • Co helemaal mee eens. De heren kunnen er wat van. Er zijn in het veleden metingen gedaan dat ze tegen de 100 over de busbaan reden. Dus als de taxi veel te hard gereden heeft is hij net zo schuldig. Hetzelfde gebeurd op de Zaagmuldersweg. Daar Zijn stukken waar het 30 is. Maar weinigen houden zich hier aan.

  • Politie zoekt getuigen 09-08-2016
    Ik stel dit voor ..!!

    @polgroningen Voorstel !! Verplichting van dashcam (met GPS snelheid registratie) in Taxi's https://www.alibaba.com/product-detail/D
    Ikzelf (als chauffeur) heb zoeits dagelijks aan staan ..
    Het is een onafhankelijke getuige bij ALLE verkeersmomenten .!!

  • Toen ik de foto's bekeek op 112Groningen dan constateer ik dat de personen auto de taxi in de zijkant heeft geramd en niet andersom. Gezien de schade lijkt het erop dat de personen auto met te hoge snelheid heeft gereden (zaagmuldersweg is 30 km zone) en daarbij de vele waarschuwingsborden en voorrang tekens heeft genegeerd. De taxi is in het midden achter geraakt wat ,volgens mij, betekent dat de taxi al bijna voorbij het kruispunt moet zijn geweest.toen deze werd geraakt. Die gast van 23 heeft gewoon niet opgelet of is bezig geweest met andere dingen dan autorijden. Sterkte toegewenst voor de gewonden en alle betrokkenen.

Recente berichten

Eerste gierzwaluwen weer in Stad gesignaleerd: “Skrieeh, skrieeh”

De gierzwaluw is weer in de stad gearriveerd. Met het mooie weer van de afgelopen…

19 minuten geleden

Groningen viert Bevrijdingsdag: Leutje Festival, Bevrijdingsfestival en activiteiten in Bevrijdingsbos

Groningen viert zondag de vrijheid. Op Bevrijdingsdag vinden er in de stad verschillende activiteiten plaats.…

59 minuten geleden

Haren kampioen, Gruno doet goede zaken, VVG gedegradeerd

In de tweede tot en met de vierde klasse was er weer van alles te…

1 uur geleden

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

9 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

9 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

12 uur geleden