Categorieën: Sport

Bommen Berendloop geslaagd met 1100 deelnemers

Bij de veertiende editie van de Bommen Berendloop werd Stadjer Roy Vervoort winnaar van de halve marathon. Hij liep een tijd van 1.23.24.

Marjan Oostinga uit Eelde haalde de snelste tijd bij de vrouwen in 1.31.37. Bij de overige afstanden waren in alle gevallen Stadjers de beste lopers, zowel bij de mannen als de vrouwen. De volledige uitslagenlijst is te lezen op www.bommenberendloop.nl.

In totaal liepen bijna 1.100 deelnemers mee, in de 1K Kidsrun, de 6,4 km, 10 km en halve marathon. De opbrengst van €310,- ging naar Natuurmonumenten.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Moet zijn 'werd de thans in de stad Groningen wonende Roy Vervoort uit Deurne winnaar van de halve marathon'. Kan uit zijn achternaam al opmaken, dat deze persoon hier niet vandaan komt.

    Stadjer is een titel dat wordt meegegeven aan zijn oerbewoner(s). Als ik in Amsterdam zal gaan wonen, dan noem ik mij toch ook geen Amsterdammer of Mokumer.

  • Ik ben geboren in friesland, ben en voel me een fries, zonder daar verder enig chauvinistisch belang aan te hechten. Ik woon bijna veertig jaar in groningen, ben hier gehecht en thuis. Ik ben een stadjer, net als mijn buurman, die groninger is en ook stadjer.Net als iedereen die hier in de stad woont, ook een brabander, syrier, chinees.
    Zullen we het daarop houden ? Hoeft de heer koster ook niet meer (weer) geprikkeld te reageren, de zon schijnt, het is mooi weer.

    • Geniet van onze geneugten, maar laat je nooit in met onze lokale politiek. Dat is mijn bezwaar. Menigeen denken zich uit te moeten leven, alsof ze zich in een pretpark wanen. Een elitair clubje. Dit met cruciale gevolgen. De Grunneger, zijn oerbewoners daarvan het slachtoffer.

      • Van deze warrige gedachten kan ik geen brood bakken. Ik begrijp alleen dat als ik hier niet geboren ben, ik niet voor/in de gemeenteraad mag stemmen/zitten ? In wat voor wereld leeft de heer koster ? Kijk de nederlandse wet er maar eens op na hoe dat zit. Ik zou moeten gaan stemmen in/over het beleid van de gemeente waar ik ooit geboren ben en niets meer mee te maken heb ? Eigenlijk te onnozel om op te reageren...

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

9 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

9 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

10 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

12 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

12 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

13 uur geleden