Beroving op Hoornsedijk: dader vlucht via wespennest het water in

Bij een beroving zondagmiddag op de Hoornsedijk is de dader het water in gevlucht. De politie organiseerde een grote zoekactie, maar de man wist te ontkomen.

De beroving vond plaats in het begin van de middag. Twee mensen waren op de Hoornsedijk hun hond aan het uitlaten toen ze werden aangesproken door een man, waarna hij hen beroofde. Wat er precies buit is gemaakt, is onbekend.

Man met één schoen
Direct werd een Burgernetactie op touw gezet waarbij omwonenden werd gevraagd uit te kijken naar een licht getinte man met donker haar. Daarbij droeg hij een gestreept overhemd met daarin de kleur wit. Opvallend detail is dat hij maar één schoen droeg.

Wespennest en berenklauw
Ook verschillende politiewagens werden ter plaatse gedirigeerd, waarbij de man al snel gespot werd. De verdachte was echter niet voor één gat te vangen. Zijn vlucht ging dwars door een wespennest, berenklauwen en brandnetels, om uiteindelijk in het water terecht te komen.

Agenten hebben nog een tijdlang gezocht naar de man, maar hun zoektocht werd bemoeilijk door de steek planten in het gebied. Momenteel is de verdachte nog voortvluchtig. Mensen die meer informatie hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op 0900 88 44 of 112.

OOG TV heeft zich bij het schrijven van dit artikel gebaseerd op ooggetuigenverslagen van correspondenten van de website groningsnieuws.nl.

Foto: Raymond Bos - groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos - groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos - groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl