Wandelaars van Groningen naar Nijmegen

nieuws
Foto: Maurits90 - nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Intocht_Vierdaagse_2006_dag_1.JPG

Op zaterdag 9 juli begint het ‘voorprogramma’ van de 100e Vierdaagse van Nijmegen. Vanuit Groningen starten 71 wandelaars.

De tocht is 270 km en wordt in etappes van ongeveer 30 km per dag afgelegd. De laatste etappe is op 17 juli. Twee Stadjers, Astrid Bosch en Hennie Lutjeboer, lopen alle etappes en aansluitend ook de gehele Vierdaagse. Commissaris van de Koning René Paas geeft bij het Provinciehuis het startsein voor de wandelaars die vanuit Groningen vertrekken.

In heel Nederland vinden vanuit alle provinciehoofdsteden deze zogenaamde Stertochten plaats. In totaal doen er 1275 lopers aan mee. De 100e Vierdaagse wordt gehouden van 19 tot en met 22 juli. Er doen dit jaar 654 wandelaars uit de provincie Groningen mee. Op de slotdag is ook Koning Willem-Alexander aanwezig.

Deel dit artikel: