Nieuwe wijk op het Europapark

nieuws

Op het Europapark verrijzen vier appartementencomplexen. Hierin komen 148 appartementen. De begane grond van de vier complexen is bestemd voor commerciële functies, zoals kantoor, horeca en (zorg)dienstverlening.

Dit staat in de intentieovereenkomst tussen Lefier en m205 Real Estate. De nieuwe wijk krijgt de naam ‘Carboon’, verwijzend naar het ontstaat van steenkool. Het gebied waar de complexen worden gebouwd, diende eerder als opslag van steenkolen voor de oude energiecentrale.

Wethouder Roeland van der Schaaf onthulde woensdag de naam van de wijk. De gemeente is van plan een openbaar park aan te leggen, naast de complexen. De gebouwen komen naast het gebouw Hete Kolen.

Begin 2017 start de bouw. Naar verwachting is de bouw eind 2018 klaar.

 

 

Deel dit artikel:

  1. Zou de standaard moeten gaan worden in deze stad, begane grond met er boven max. 4 bouwlagen. Ook hier zie je gelijk dat de zichtlijnen op deze wijze tot de wijde omtrek behouden zijn. De 2 kale betonnen bouwdozen op de achtergrond doen afbreuk aan deze omgeving. Jammer dat dit ontworpen is door zo`n gevelartiest, wat de laatste jaren klaarblijkelijk de standaard is geworden in deze stad. Had liever gezien dat er een echte architect zou zijn uitgenodigd om dit plan te gaan ontwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *