Nieuwe wijk op het Europapark

nieuws

Op het Europapark verrijzen vier appartementencomplexen. Hierin komen 148 appartementen. De begane grond van de vier complexen is bestemd voor commerciële functies, zoals kantoor, horeca en (zorg)dienstverlening.

Dit staat in de intentieovereenkomst tussen Lefier en m205 Real Estate. De nieuwe wijk krijgt de naam ‘Carboon’, verwijzend naar het ontstaat van steenkool. Het gebied waar de complexen worden gebouwd, diende eerder als opslag van steenkolen voor de oude energiecentrale.

Wethouder Roeland van der Schaaf onthulde woensdag de naam van de wijk. De gemeente is van plan een openbaar park aan te leggen, naast de complexen. De gebouwen komen naast het gebouw Hete Kolen.

Begin 2017 start de bouw. Naar verwachting is de bouw eind 2018 klaar.

 

 

Deel dit artikel: