Categorieën: Nieuws

Grootse plannen stadsstrand, zaterdag salsa party

De gemeente is zeer tevreden over het nieuwe stadsstrand op het Ebbingekwartier. Deze zomer is een plek aan het einde van het Oosterhamrikkanaal ingericht tot stadsstrand.

Het strand met zwemmogelijkheid ligt naast de leegstaande bioscoop Infoversum. Omdat in de richting van de Jumbo aan de Beren het kanaal doorloopt ziet de gemeente mogelijkheden voor uitbreiding van dit nieuwe recreatiegebied.

“Als je het einde van het Oosterhamrikkanaal er later bij trekt kun je bijna een 50 meter bad maken. Ook komen er straks cafés en woningen”, aldus een enthousiaste wethouder Roeland van der Schaaf.

Iemand die als eerste de mogelijkheden ziet van het stadsstrand is eigenaar van dansschool Plaza Danza, Roy Tweeboom. Zaterdag organiseert hij een openlucht salsaparty met de naam Salsa Beach Splash Party. Het feest duurt van twee tot zes uur ’s middags.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Leuk initiatief, vraag mij enkel af waarom er zo laconiek over de waterkwaliteit wordt gesproken, waar dit een doodlopend kanaal is zonder stroming en waar het om de bodem van het OH kanaal gaat, waar waarschijnlijk nog altijd meer rotzooi ligt dan menigeen lief is.

  • Inderdaad .. Een nudistenstrand als progressief voor Groningen. Neem een voorbeeld aan Amerika. Daar provoceren ze al met naakt in de openbare ruimtes. Als reactie. Westen versus Midden-Oosten cq Islam

  • Ik woon nu al bijna 2 jaar in een container woning naast het strand en word niet goed van alle overlast die er vandaan komt.
    Er worden vaak feesten gegeven tot een uur of 12 waarvan de lawaai echt niet normaal is en je bijna uit je container woning trilt!
    Ik ga volgende maand maar even naar de gemeente toe om te vragen of hun mijn baste lasten gaan betalen want met al die overlast kom ik allang niet meer vrolijk op mijn werk wat mijn werk gever ook heus wel door heeft!
    Er zijn ook mensen die in het weekend werken pff.
    Bedankt gemeente Groningen!
    We betalen al zoveel voor deze lijken kist en krijgen daar nog gratis overlast bij alsof het nog niet gehoordig genoeg was in deze woningen naast de stad.
    Waar moet ik een klacht in dienen?

        • Ik zou graag willen verhuizen hoor Marc heb jij een huis voor mij?
          Pff alsof het krijgen van een huis zo makkelijk is.
          Ik studeer trouwens ook niet meer Marc ik heb mijn diploma behaald en werk alle dagen en ben daarbij ook nog eens zwanger en aangezien de gynaecoloog mij heeft geadviseerd om rust te nemen ben ik hier mooi de lul!
          Gelukkig krijg ik van nijestee een huis toegewezen zodra ik ben bevallen omdat ik niet in een container woning mag blijven wonen met een baby.
          Ik ben allang blij dat Nijestee mij helpt en ik hier niet hoef te blijven met een baby dat zou pas ondragelijk zijn aangezien een baby ook veel rust en slaap nodig heeft.
          Ik was al mijn punten van woningnet kwijt voor deze vrieskist/sauna waar ik nu in woon dus met die paar punten was ik ook niet aan een huis gekomen.
          Owja en nog wat ook al was ik nog student juist studenten hebben rust nodig om te kunnen leren etc.

        • Ahha yeah right alsof ik expres zwanger word alleen om een huis te krijgen.
          Marc je bent echt niet goed bij je hoofd.
          Jij zou dat waarschijnlijk dus wel doen aangezien je dat gelijk denkt ahah
          Jij lijkt trouwens geen last te hebben van de overlast etc woon jij dan wel in een van die dorpjes waar ik zogenaamd dan maar heen moet verhuizen? Jij hebt waarschijnlijk geen idee waar je het over hebt en wilt gewoon heerlijk mee lullen ofniet?
          Of ben je misschien een van die junks of zo'n type die geen werk heeft of school en de hele dag maar loopt te zuipen op dat strand en daarom blij dat er feesten zijn zodat je je doeloze leven wat kan opfleuren?
          Oepss nu zit ik het zomaar voor je in te vullen maar aangezien jij dat ook bij mij doet is dat vast niet erg.
          Ik heb in iedergeval niet het idee dat jij weet waar je over praat ahah

      • Inderdaad, zwanger worden daar heb ik geen verstand van. Zou me ook niet lukken. Ik woon in de stad maar niet in een container.

    • Kan me je ergernis helemaal voorstellen Christina! Ik word ook niet goed van al die buitenevenementen de hele zomer lang, en vooral dan die kei- en keiharde muziek die er altijd bij schijnt te horen. Waarom is dat eigenlijk steeds weer nodig, kunnen mensen zichzelf niet meer vermaken of zo? En dan liefst zonder muziek.....!

    • Je had mijn sympathie Christine. Je bent nu aan het stigmatiseren. 'Geen werk en dan loop je zuipend rond op dit soort feestjes'

      Overigens, wel eens met Marc, dat zwanger zijn cq kindje baren geen recht mag geven op voorrang van een woning. Anticonceptie in overvloed om het tegen te gaan.

      • Ze heet Christina en dat zei ik helemaal niet Sjoerd. Iedere baby heeft recht op een eigen roze of blauw kinderkamertje. Hopelijk helpt papa wel even mee schilderen.

      • Maar je initieert het wel Marc. Als velen zo erover denken, lucht van krijgen, en daarmee een voorrang kunnen forceren, dat vind ik nogal wat. Je zit er niet mee, begrijp ik.

        Met je alle slakken zout op slecht één lettertje ..Pfff

        • Ik gebruikte trouwens anticonceptie om daar dan even op in te gaan helaas had ik doordat ik zwaarder werd een zwaardere pil nodig waar ik en ik denk ook veel andere mensen niet bij stil staan en ook mijn dokter dus blijkbaar niet maar goed.
          Ik wil het geen ongelukje noemen omdat het wel om een levend wezentje gaat maar goed gepland was het zeker niet. Ik ben tegen abortussen dus dat was ook zeker geen optie voor mij en mijn vriend waar ik trouwens nu 5 jaar mee samen ben.
          Ik vind ook niet dat mensen die expres zwanger worden recht hebben op een huis dan zou namelijk iedereen dat doen!
          Ze helpen mij alleen omdat ik hier nog maar twee jaar woon en dus niet genoeg punten heb kunnen opbouwen via woningnet.
          Als ik niet zwanger was geweest dan had ik hier prima nog wel een paar jaartjes willen wonen. Door mij een huis te geven maak je trouwens niet alleen mij en mijn gezinnetje blij maar ook mijn feestende buren die nu rustiger aan moeten doen en ook niet zitten te wachten op baby gehuil midden in de nacht straks. Mij lijkt dit dus een uitzonderlijk geval en een win win situatie maar goed.
          Het is ook niet zo dat ik een huis mag uitkiezen die ik graag wil hoor. Ik krijg gewoon een huis aangeboden die al 4x is afgewezen door mensen.
          Ik ben nog jong en had ook nog veel willen doen in mijn leven niet dat dat dan niet meer kan maar ik heb gekozen om de baby te houden dus nu zal ik ook mijn verantwoording moeten nemen en veel dingen moeten laten.
          Ik kwam er trouwens pas achter met 12 weken zwangerschap op dat moment hakken ze je baby in stukken zonder verdoving en zuigen ze het er gewoon uit dat wens je een baby niet toe lijkt mij.
          Aan zo'n pil heb je in iedergeval vrij weinig er zijn veel mensen die trouwens door de pil heen zwanger raken dikke pech dus! hierna ga ik maar een andere anticonceptie middel/methode gebruiken.
          In ieder geval wat een belangstelling ahha kon ik ook weer lekker mn verhaal kwijt

  • Helemaal met je eens Christina.
    De gemeente heeft eerder toegegeven, dat de geluidsoverlast door buitenevenementen uit de hand loopt in de stad Groningen. Blijkbaar wint de commercie het boven een leefbare woonomgeving.

  • Alles voor de student Christina, alles moet nu eenmaal wijken voor de student in deze eens zo mooie stad, dat had je van tevoren kunnen weten. Verhuizen naar een dorp buiten de stad Groningen is volgens enkelen op dit forum jou enige optie.

    • Alles voor de student, betekent straks ook het einde van diverse (lokale) politieke partijen. Ook dat is democratie.

      En in de wijken rond de binnenstad klikt ondertussen ook al veel gemorrel als reactie op het optoppen.

    • Grote kans dat Christina zelf student is :p Waarom zou je anders in een container tussen de studenten wonen?

  • Tijd voor de omwonenden van het Ciboga-terrein om zich tegen verenigen tegen de overlast veroorzaakt/getolereerd door een gemeente die nog steeds in de maag zit met dit terrein. (Het Infoversum is daarom ook voor een belachelijk laag bedrag verkocht zonder garanties over gedroomde erfpacht) Alleen klagen is het voor empathieloze ambtenaren en enkele frequente reaguurders hier te makkelijk om te diskwalificeren op niet eens toedoende persoonlijke omstandigheden.

  • Hoe groot achten jullie de kans dat als er een luxe hotel aan de Grote Markt komt dingen als de kermis en andere festiviteiten in de binnenstad ook die kant op worden verbannen? Heeft iemand een link naar de precieze afspraken die over de verkoop(ik hoop dat het dat is en geen lease) van de Oostwand gemaakt zijn? Dat is dus ook relevant voor de schilwijken.

  • Waarom zou je in godsnaam in een zandbak aan een kanaal gaan liggen? Ik heb wel wat beters te doen. Ik begrijp niets van dat jarenlange geneuzel over stadsstrandje hier stadsstrandje daar.

Recente berichten

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

52 minuten geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

1 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

2 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

3 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

3 uur geleden

Vanaf volgend week rijden treinen uit Stad nog vaker door naar Eemshaven

De treinen van Arriva rijden vanaf aanstaande maandag nog vaker helemaal door naar de Eemshaven.…

3 uur geleden