Directeur cultuurcentrum VRIJDAG vertrekt

nieuws
Foto: flickr.com/photos/byronandtamara/

Directeur Hendrik Jan Houtsma van cultuurcentrum VRIJDAG vertrekt na een jaar alweer. “De wederzijds verwachtingen liggen te ver uit elkaar.”

Houtsma begon vorig jaar augustus bij het cultuurcentrum aan de Sint Jansstraat. Toch heeft hij moeten concluderen dat het niet verstandig is om zijn jaarcontract te verlengen. “Met plezier en trots hebben we het afgelopen jaar een aantal belangrijke stappen gezet op zowel financieel en beleidsmatig gebied als in de herhuisvesting”, zegt Houtsma. “De afgelopen weken heb ik met de Raad van Toezicht dit jaar geëvalueerd. Ik ben tot de slotsom gekomen dat de wederzijdse verwachtingen uit elkaar liggen. Dit opgeteld bij het feit dat ik mijn privéleven van Amersfoort naar Groningen dien over te hevelen, heb ik na zorgvuldige overweging besloten mijn arbeidscontract met VRIJDAG niet te verlengen, hoe mij dit ook spijt.”

VRIJDAG gaat op zoek naar een nieuwe directeur. De verwachting is dat deze rond de jaarwisseling gepresenteerd gaat worden. Cultuurcentrum VRIJDAG ontstond in de zomer van 2014 uit een fusie van de Stedelijke Muziekschool en het Kunstencentrum Groningen.