Fitness primeur in wijk Beijum

In de wijk Beijum staat sinds woensdag een fitnesstoestel. Een zogeheten Calesthenic. Het toestel is een initiatief van Yorick Roelfsema en is mede mogelijk gemaakt door subsidie van WIJ Beijum.

De Calesthenics zijn fitnestoestellen waarbij men alleen gebruikmaakt van hun eigen lichaamsgewicht. Gewichten komen er niet aan te pas. Vooral turnoefeningen kunnen op het toestel gedaan worden.

De Calesthenic staat naast de sportschool aan de Amkemaheerd 293 en is voor iedereen beschikbaar.

Deel dit artikel:

 1. Zeer opmerkelijk: het sociaal wijkteam Wij Beijum geeft een subsidie voor één fitnesstoestel in Beijum-Oost. Bij een sportkooi.

  Wij Beijum is een stichting en verantwoordelijk voor het welzijnswerk in de wijk Beijum e.o. Wij Beijum is tevens belast met de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

  Mijn vraag is of Wij Beijum vanwege haar statuten een subsidie mag geven aan sportzaken. Wij Beijum heeft iets met het bevorderen van bewonersparticipatie. Sport en buitensport zijn goed voor wijkintegratie. Maar Wij Beijum is niet de afdeling Sportzaken van de gemeente Groningen. Toch?

  De stadsdeelcoördinator van Beijum Oost, de heer Ruud van Erp, heeft het twitterbericht van mevrouw Evalien Verschuren van Wij Beijum over dit buitenfitnesstoestel geretweet. De gemeente Groningen weet dus van de hoed en de rand.

  Zie in dit verband:

  https://twitter.com/STBeijum050

  https://twitter.com/rudierp

  Heel veel personen hebben in het verleden een wijkenquête ingevuld over Buitenfitness Beijum binnen de Groene Long van Beijum. Dit draagvlakonderzoek is door het bureau Onderzoek & Statistiek van de gemeente Groningen als statistisch betrouwbaar erkend.

  Met andere woorden: deze subsidie van Wij Beijum kan bevorderen dat Buitenfitness Beijum binnen de Groene Long wordt tegengewerkt. Anderzijds kan deze subsidie bevorderen dat de noodzaak van buitenfitness in Beijum wordt aangetoond en bevorderd. Ik hoop het laatste.

  Yorick Roelfsema is student Sport en Management en is stagiair van deze sportkooi van de Richard Krajicek Foundation (ook zijn studiesponsor).

  Zie: http://krajicek.nl/

  Wat betreft Buitenfitness Beijum lijkt overleg met bepaalde wijkgroeperingen mij erg wenselijk toe. Het project Buitenfitness Beijum is vorig jaar september gedelegeerd aan het team van de Sociale Long Beijum (SLB). De vraag is of de SLB aangaande dit fitnesstoestel is geraadpleegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *