Muzikanten uit winkelcentrum Paddepoel gezet

Het had een gezellig optreden moeten worden in Winkelcentrum Paddepoel, maar het verliep afgelopen zaterdag anders. “De stekker werd er door het winkelcentrum uitgetrokken.”

“We treden nu ongeveer een maand op als trio”, zegt Richard van der Weide van de feestband ‘3 Keer Nixxx’. “Alle drie hebben we al een solocarrière maar het leek ons leuk om ook met zijn drieën op te treden. Na een succesvol optreden in Hoogezand werden we door winkelcentrum Paddepoel gevraagd om zaterdag wat sfeer te maken. Geweldig natuurlijk, omdat het gelijk de plek is waar ik als tienjarige straatmuzikant begonnen ben.”

“We spelen geen huiskamerliedjes”
Het optreden verliep echter anders dan geplanned. “Na een minuut of vijf kwam de beheerder van het winkelcentrum zeggen dat het echt zachter moest. Nu zijn wij een feestband, en zachter spelen kan gewoon niet. We zingen geen zachte huiskamerliedjes. Samen met het evenementenbureau hebben we toen besloten om naar een andere plek in het winkelcentrum te verhuizen, maar ook daar greep de huismeester in, en toen hebben we besloten de stekker er uit te trekken.”

“Het was veel te luid”
“Het was loeihard”, zegt voorzitter Hans Gestel van de winkeliersvereniging Paddepoel. “We hebben de groep uitgenodigd om wat sfeer te maken, maar dit was gewoon te hard. Mijn collega probeerde in een reisbureau met klanten te communiceren, maar dat ging niet. We hebben vervolgens netjes gevraagd of het zachter kon, maar dat bleek niet te kunnen, wat ik vreemd vind, want op zo’n geluidsinstallatie zit een volumeknop.”

Snel vergeten
Van der Weide vindt het jammer dat het zo gelopen is. “We spelen nu een maand samen en dit was één van de eerste grote testcases. Het is een stukje miscommunicatie geweest. Maar wij gaan door met muziek maken. Wij hopen dit akkefietje snel te kunnen vergeten.”