Kantinemedewerkers RUG mogen blijven

nieuws
EssjayNZ / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Alle dertig medewerkers van de kantines en restaurants van de RUG worden tijdens de reorganisatie ontslagen en meteen weer in dienst genomen door de nieuwe uitbater. Dat meldt de Universiteitskrant.

In het reorganisatieplan staat dat de medewerkers hun baan bij de RUG verliezen, maar ze behouden bij de nieuwe uitbater hun werk en salaris. Ook moet deze hen voor een bepaalde tijd werk garanderen.

De RUG wil de restaurants en kantines uitbesteden omdat het tonnen kost om ze zelf te beheren. Daarnaast willen studenten meer variatie en betere aansluiting op de internationale populatie. Cateraars kunnen beter inspelen op de wisselende behoeften van de klanten.

Deel dit artikel:

  1. Verklaar nu dan eens waarom een privaat bedrijf wel renderend zou kunnen zijn, waar deze kantine, nu met overheidspersoneel verliesgevend zou zijn. Je zal toch gek zijn om daar as cateraar in te willen stappen? Typisch zo`n voorbeeld van privatiseren waar de gemiddelde inwoner in dit land niets van begrijpt.

    1. Omdat de leiding van de RUG kantine absoluut geen verstand heeft van horeca runnen en ze konden daar lang mee doorgaan omdat de tekorten toch wel weer werden aangevuld.

  2. Beste mensen, ik wil wel eens weten wat er met al die winsten gebeurd is in het verleden. Daar hebben de faculteiten ook profijt van gehad toch?! En goed lopende kantines worden ook zomaar dichtgegooid. Hoezo geen winst??? Het geld wordt liever verkwanseld aan zogenaamde onderwijsprojecten in China. Ja, dat is pas winstgevend!
    Het klinkt allemaal heel mooi dat het kantinemedewerkers van de RUG mogen blijven. Maar wat gaat er nu echt gebeuren? Hoe worden die banen gewaarborgd bij overname en voor hoe lang? Dat moet nog maar blijken! Je zult maar een van die medewerkers zijn, die zich jarenlang met hart en ziel voor dit bedrijf heeft ingezet. Dan weet je nu op welke manier de werkgever hiermee omgaat. Je bent gewoon een nummer. De managers die in het verleden uitblonken in mismanagement en wanbeleid zijn inmiddels al vertrokken en hebben flinke vertrekpremies opgestreken. Het kantinepersoneel van de RUG moet dit nog maar afwachten en gaat een onzeker nieuw academisch jaar tegemoet.
    Tot slot lijkt het nergens op dat deze hardwerkende kantinemedewerkers dit nieuws uit de krant en sociale media moeten vernemen, terwijl het management zwijgt in alle talen. Ronduit schandalig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *