Categorieën: Nieuws

Homograppen van Studentenkrant vallen slecht

De onafhankelijke Groninger Studentenkrant heeft in haar mei-nummer een tiental homograppen geplaatst. Het publiek kan de grappen niet waarderen. In diverse media wordt hiervan melding gemaakt.

Het mei-nummer van de Studentenkrant was in zijn geheel gewijd aan het thema homosexualiteit. Volgens de krant waren de grappen sarcastisch bedoeld. Vanuit het publiek komen echter verontwaardigde reacties, met termen zoals ‘smakeloos’en ‘beledigend’. Onder andere het COC vond het misplaatst, zeker nu er net twee lesbische vrouwen met geweld zijn geconfronteerd.

De Studentenkrant zegt dat ze met het themanummer juist de homodiscrimatie aan de kaak wilde stellen.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Dat verbaast me eigenlijk niet, want Groningen staat al langer bekend als een homo-onvriendelijke stad (geweld tegen homo's en lesbiennes). Dat werd onlangs nog breed uitgemeten in een domunentaire-serie op NPO 3 (Danny zoekt), op You Tube te bekijken. Het blijft een provinciaal stadje wat dit thema betreft.

    • Vind ik niet, je trekt het helemaal uit het verband . Dit gaat niet over geweld wat wereldwijd voorkomt, dit gaat over sarcastisch bedoelde humor.
      Groningen is helemaal geen provinciestad. Groningen is de Top of Holland !

  • moet je hier niet wonen gaan jan bakker als je ons ziet als provinciaal stadje moet je lekker in de randstad wonen gaan maar ja dat heb je als je de randstad komt voel je hoger dan een uit de prov he ik zeg gaan waar je weg komt in laat ons met rust in gelukkige zijn in ons grunn altijd heb jullie wat over het noorden maar als je rust wilt hebben komen ze nauw dan zou ik je reactie even een beetje dimmen jan bakker als je altijd gelijk die dingen erbij haalt altijd wat in het noorden gebeurd is groot nieuws maar als het in de randstad gebeurd kan gebeurden dus niet altijd over een kant scheren

  • Makkelijk zo iets aan te pakken terwijl er waarschijnlijk niets kwaad achter zit. Maar over haatpredikers die in moskeeen roepen dat homo's moeten worden afgeschoten, of met de hoofd na beneden van een flat moet worden gegooid hoor je de meeste media niet.

  • Het was goed van de studenten dat ze het onderwerp durven behandelen en als thema naar voren brachten. Best moeilijk om als student aan je andere studenten open te zijn. En ach die flauwe grappen was niet handig! Maar het themanr was goed!

Recente berichten

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

58 minuten geleden

CDA en Stadspartij willen voetbalkraker op groot scherm: “Dit wordt een legendarische dag”

De wedstrijd FC Groningen tegen Roda JC komende vrijdag moet te zien zijn op een…

1 uur geleden

Oekraïners bakken tientallen taarten voor Bevrijdingsfestival: “Geld inzamelen voor schoolspullen in Oekraïne”

Bezoekers van het Bevrijdingsfestival in het Stadspark hebben zondag de mogelijkheid om taart te kopen.…

2 uur geleden

Handhavers waarschuwen bezoekers Noorderplantsoen voor alcoholverbod: “Boete is zonde”

Handhavers van de gemeente Groningen waarschuwen via sociale media dat er in delen van het…

3 uur geleden

Nieuwe zoektocht naar lichamen vijftien geëxecuteerde stakers Appèlbergen

Dit voorjaar is er een nieuw onderzoek gestart naar de vijftien vermiste lichaam van geëxecuteerde…

4 uur geleden

Honderden euro’s geboden voor kaartjes voetbalkraker Groningen tegen Roda JC

Op Marktplaats wordt er fanatiek geboden op kaartjes voor de voetbalwedstrijd FC Groningen tegen Roda…

5 uur geleden