Gruno’s Postharmonie present op Nationale Veteranendag

nieuws
Foto: gph.nl

De Gruno’s Postharmonie is zaterdag aanwezig bij de Nationale Veteranendag in Den Haag. De harmonie loopt mee in een defilé.

De Postharmonie is al verschillende jaren op rij gevraagd mee te lopen op de dag. De Groningse Harmonie zal als derde korps in het defilé te zien zijn, na fanfarekorps Nationale Reserve. De route van de tocht voert onder andere langs de Kneuterdijk, waar koning Willem Alexander het defilé af neemt.

De Nationale Veteranendag wordt sinds 2005 gehouden. In eerste instantie gebeurde dit op 29 juni, de verjaardag van Prins Bernhard, maar sinds 2008 op de laatste zaterdag van juni. De dag begint met een plechtigheid in de Ridderzaal in aanwezigheid van de koning. Daarna volgt een defilé en een manifestatie waar veteranen en burgers elkaar kunnen ontmoeten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *