GroenLinks wil kinderopvangbijdrage voor studenten

nieuws

GroenLinks vindt het belangrijk dat alleenstaande studerende ouders niet tussen wal en schip vallen.

Alleenstaande werkende ouders die onder de participatiewet vallen, kunnen subsidie krijgen voor de eigen bijdrage aan kinderopvangkosten. Dit geldt echter niet voor alleenstaande studenten met kinderen. De eigen bijdrage kan oplopen tot 400 euro per maand.

De fractie wil graag dat de gemeente deze doelgroep ook opneemt in het beleid.

Deel dit artikel:

  1. Studerende moeders vallen niet onder de participatie wet, dat is nou net het probleem anders zouden zij wel van meer voorzieningen gebruik kunnen maken en zou de eigen bijdrage voor kinderopvang ook geen probleem zijn want dan hadden ze daar ook recht op, net als de ouders die wel onder de participatiewet vallen. De meeste studerende moeders vallen onder de scholingsplicht Artikel 13 van de WWB, zij moeten dus naar school, zoek maar dat maar even op of kijk anders even in de brief van de Vereniging Vrouw en Recht aan de Minister van OCW over het feit dat deze groep tussen wal en schip valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *