Gemeente gaat strijd aan met wildplakkers

nieuws
Foto: M.Minderhoud - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1079497

De gemeente Groningen gaat op initiatief van het CDA de strijd aan met het wildplakken in openbare ruimten. De christelijke partij stoort zich al tijden aan de vele illegale opgeplakte posters in de stad.

Na overleg tussen het CDA en wethouder Joost van Keulen (VVD) gaat het stadsbestuur in gesprek met de vijf partijen die vaak illegaal posters opplakken. Daarnaast zullen er ondergrondse containers voorzien worden van een coating die het wildplakken moet voorkomen.

Het CDA is blij dat de gemeente iets doet tegen de wildplakkers. “Ondanks dat we als partij graag hadden gezien dat wildplakkers makkelijker beboet zouden kunnen worden, is de fractie benieuwd naar de resultaten van deze nieuwe aanpak. Wanneer blijkt dat de aanpak met de coating goed werkt, zullen meer containers onder handen genomen worden”, aldus raadslid Herman Pieter Ubbens.

Deel dit artikel: