Categorieën: Nieuws

“Er gaat niets boven de fiets”

Het nationaal fietscongres is donderdag in de Euroborg van start gegaan. Het thema is: “Er gaat niets boven de fiets”.

Driehonderd politici, beleidsmakers en specialisten wisselen ideeën uit over het gebruik van de fiets en het belang er van.

Zo wordt er gepraat over aanpassingen van de infrastructuur in steden en op het platteland, de regelgeving en de opkomst van allerlei verschillende soorten fietsen.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Van start gegaan in de Euroborg? Is Martiniplaza dan niet goed genoeg, of in geval van nood desnoods Forum Images aan het Hereplein, maar je gaat toch voorkomen dat zo`n symposium in een voetbalstadion gaat worden gehouden?

    • Hebben ze jou weer niet gevraagd hoe ze het moeten doen? Wanneer leren ze nou een keer! Altijd toestemming aan middenweg vragen en altijd doen wat middenweg zegt. Zou in de wet moeten staan.

  • Niemand hoeft aan mij toestemming te vragen beste Marcus, vind het enkel triest dat elk en iedereen van de voorstanders van o.a. het Huis van Niets roepen hoe mooi het Martiniplaza en hoe gebruiksvriendelijk Forum Images wel niet is en dat het laatste gebouw the place to be zou zijn voor zo`n soort symposium als dit fietscongres. Als deze beide instellingen daar al niet voor gehuurd/verhuurd gaan worden, waar bouwt men dan nu het Huis van Niets voor? Toch niet voor kangoeroe`s als jou?

    • Wellicht omdat daar andere dingen georganiseerd worden. De Euroborg is ook van de gemeente en is en het uitstekende faciliteiten heeft voor dit soort congressen. Het Groninger Forum is voor alle stadjers behalve de chagerijnige hangbuikzwijntjes.

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

9 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

9 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

9 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

12 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

14 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

14 uur geleden