Drie straatroven in Groningen

112
Foto: Roel Breet

De politie onderzoekt drie straatroven die vrijdag in Groningen plaatsvonden. Op basis van de signalementen lijkt het om losstaande incidenten te gaan. De politie vraagt getuigen contact op te nemen.

Een 21-jarige man uit Meppel werd vrijdagmiddag in de Nieuwstad rond 12 uur beroofd van zijn telefoon, door drie mannen die daar in een portiek stonden. Het gaat om drie donkere mannen van rond de 25 jaar oud, met een lengte tussen de 1.85 en 1.95 meter. Eén had zwart rasta haar, de andere twee hadden donker kroeshaar. Alle drie droegen een donkere spijkerbroek met een zwart t-shirt.

Vrijdagavond kort voor 23 uur werd een 20-jarige vrouw uit Utrecht op het hoofdstation beroofd van haar telefoon. Ze had op een bankje bovenop de overdekte fietsenstalling net een telefoongesprek gevoerd toen het apparaat uit haar handen werd gegrist door een onbekende man. Het gaat om een getinte man tussen de 20 en 30 jaar. Hij is ongeveer 1.80 m lang, heeft zwart haar met kort staartje en droeg een geel shirt en korte broek.

Een 31-jarige stadjer werd vrijdagavond rond 23:30 uur door twee onbekende mannen beroofd van zijn portemonnee en sleutelbos. De man liep over het fietspad aan het Hoornsediep toen twee mannen uit de bosjes kwamen. Zij riepen dat ze geld wilden hebben en haalden vervolgens zijn broekzakken leeg. Het betreft twee blanke mannen tussen de 25 en 35 jaar. Een droeg een grijze jas met witte strepen en een blauw/witte pet. De ander droeg een roodbruine suède jas en had zwart haar en een baard.