Categorieën: Nieuws

Bed, bad en brood moet uitbreiden

De stad moet op zoek naar uitbreiding voor de bed bad en broodvoorziening aan de Helsinkistaat.  De druk op de voorziening neemt toe ook door de huidige vluchtelingenstroom.
De stad moet als centrumgemeente opvang bieden aan onrechtmatig verblijvende vreemdelingen als die daar om vragen. De opvang die moet te worden geboden bestaat uit nachtverblijf, ontbijt, avondmaaltijd en een douche. Deze voorziening wordt in Groningen uitgevoerd door stichting INLIA. Momenteel biedt de gemeente Groningen opvang aan ruim 200 personen. Van hen verblijven circa 120 personen in de centrale voorziening aan de Helsinkistraat en ongeveer 80 op andere locaties in stad en provincie.

In de bed bad en brood worden mensen ook voorbereid op terugkeer naar het land van herkomst.

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Leg er maar een hotelboot neer zoals bij Eurosonic. Kan prima aan de achterkant van het oude F1 Hotel.

  • Ik dacht, dat uitgeprocedeerden het land uit moesten? Waarom gebeurt dat dan niet gewoon? Ze kwamen toch ook ongevraagd binnen?

    • Omdat ze daar vaak de middelen en de mogelijkheid niet toe hebben en onze regering ze gewoon op straat zet. Je wilt geen leger van allochtone daklozen door Nederland hebben zwerven, dan kun je er beter wat voor regelen en ze de goede kant op wijzen en helpen om terug te keren.

      • Verdiep je eerst eens in de materie voor meteen een mening klaar te hebben. Er zijn mensen die simpelweg klem zitten. Bijvoorbeeld omdat het land van herkomst ze niet binnenlaat of het land van herkomst bestaat inmiddels niet meer. En zo zijn er nog veel meer redenen waardoor mensen geen kant op kunnen.

      • Opmerking
        Mijn reactie was bedoeld n.a.v. Opmerking van Anne en is per abuis onder R. Bos terecht gekomen.

  • En de meeste mensen zijn gezonde mannen, waar blijven de vrouwen en kinderen dan? Geen status, einde verblijf en er uit, punt.

    • Zo werkt het gewoon niet. Vaak kunnen mensen niet worden uitgezet omdat het niet duidelijk is uit welk land ze komen, of omdat het land van herkomst ze niet terug wil nemen.

  • Marc, dom praten kan ik ook wel, niets regelen. Oppakken en op het vliegtuig zetten naar land van herkomst. Geen medeleven er mee hebben, ze komen alleen maar voor de poen. De mensen die de hulp echt nodig hebben kunnen hier helaas niet naar toe komen. Deze mensen komen hier uit economiesch gewin, niets meer niet minder.

    • Dat is niet bepaald politiek correct geantwoord Anne, zorg er voor dat je bijdrage iets toevoegt aan de mening van een 4% van de inwoners in dit land, waaronder ook enkele forumdeelnemers alhier. Pas dan zul je complimenten gaan ontvangen. De mening van de veelal zwijgende meerderheid in dit land is niet belangrijk

    • 'Dom praten kan ik ook wel' daar waren we al van op de hoogte, fijn dat je het zelf ook hebt opgemerkt.

    • Je denkt veel te simpel. Uitzetten volgens de overheid is bij Ter Apel met een buskaartje bij de halte zetten en zoek het maar uit. Wat doe je als je eigen land je niet meer toelaat of als je geen geld hebt en je hebt 2000 euro nodig voor tickets. En dan kom je aan in een land waar je misschien niets meer hebt. Geen familie of vrienden. Wat doe je dan?

      • 80% van die mensen zal nooit werken. Proberen hun gezin te importeren en dan het handje ophouden. De meeste zijn geen vluchtelingen voor een oorlog, maar zogenaamde gelukszoekers. De meeste zullen geen enkele bijdrage leveren aan de maatschappij, maar verwachtten wel dat wij ervoor werken.

        Kijk eens naar Australie en landen in Zuid-Amerika, geen vluchteling te bekennen. Ik kwam er 1 tegen uit Syrie in Mexico. Die was Christelijk en wilde wel werken. Deze mensen hadden geeneens binnengelaten moeten worden. En al helemaal niet als ze een achterlijk geloof aanhangen.

        De slavenhandel heeft Nederland helemaal niet zo groot gemaakt als men zegt. In ieder geval hebben mijn voorouders er niet van geprofiteerd, die hebben ook gewoon heel hun leven hard gewerkt.

        Nederland wordt er ook niet gezelliger op en die vluchtelingen brengen tweespalt in de maatschappij. Ik kan eigenlijk geen reden vinden om ze niet weg te sturen. Het zijn net koekoeksjongen.

      • Deze mensen gaan uiteindelijk weg. Ze zijn namelijk uitgeprocedeerd. Als je ze opvangt en helpt te vertrekken los je problemen op. Ze komen niet in de illegaliteit terecht (waar ze vaak uitgebuit worden door moderne slavendrijvers of zelf crimineel worden). Je moet een beetje nadenken en niet zo raaskallen Willempie, daar vanuit het verre Zuid-Amerika.

  • Ze zijn in staat om hier heen te komen, dus hebben ze middelen. De mensen die de hulp echt nodig hebben hebben deze middelen helaas niet. De meesten komen naar Duitsland, Nederland, Engeland en Sweden. Reden, de hoge uitkeringen, dus economische vluchteling. Geen meelijden, gewoon op het vliegtuig en terugsturen. Opvang in de regio is het beste, en de regeringen berechten in Den Haag, geld is er wel in deze landen, het komt helaas in de verkeerde handen terecht.

  • Mensen die terug moeten en hier op straat zwerven kunnen meestal niet terug. Geen middelen en geen kans. Zij blijven niet om economische redenen want hebben niets meer dan een gegeven bed bad brood. Ik zie ze wel lopen hier in de stad. Ze weten niet of en hoe ze moeten terugkeren of het is hier zonder stauts zelfs beter dan in land herkomst. Dan is economisch vluchten niet goed maar wel te begrijpen. Hier denk je ze zijn uit op geld maar t is alleen beter leven. Geld verdient een vluchteling hier niet misschien iets in schoonmaak of productie. Goed dat Inlia ze helpt!

  • Marie, ik heb niets tegen mensen die een beter heenkomen zoeken, wel op mensen die hier puur om de poen komen. Het overgrote deel helaas. Deze mensen gaan niet naar Griekenland of Spanje maar naar Nederland, Duitsland of Sweden. Nogmaals, om de hoge uitkeringen. Daarbij komt dat wij het met zijn allen in Europa moeten redden om de mensen op te vangen, wat niet gebeurt. Dit omdat vooral Oost-Europa alleen de lusten en niet de lasten van Europa willen. En Nederland is weer gekke Henkie en lost het wel weer op. Over de rug van hard werkend Nederland, en de mensen die dit land groot en rijk hebben gemaakt. Daar is geen geld meer voor. Kijk eens minder naar de Nederlandse linkse pers en kijk eens naar neutrale bronnen die wel de vinger op de zere plek durven te leggen en oordeel daarna pas weer.

    • Je bent in paniek je laat je leiden door angst je hebt oogkleppen op voor de realiteit je slaat wild om je heen.

    • Je haalt er wel werd veel bij Anne, zoals Marc al schreef bron ?
      Krijg toch de indruk dat jij degene bent die elke neutrale bron negeert.
      En even of topic, nu je er toch over begint, voor een groot deel heeft het kolonialisme en niet te vergeten slavenhandel NL groot gemaakt,
      Dus feitelijk betekent dat dat NL voor een deel groot is gemaakt ten koste van de mensen die jij het land uit wil zetten. Neutrale bron: de zwarte bladzijden van de NL geschiedenis.

      • Zet er een volgende keer dan ook bij dat de grootste handelsnatie van slavernij Nigeria betrof, welk land de slaven sorteerde en als transitiecentrum diende, wordt een beetje een eenzijdig verhaal zo.

  • De mensen die de hulp echt nodig hebben kunnen dat niet krijgen, helaas. Maar ik wil dat de profiteurs er uit hebben zodat de mensen die hulp nodig hebben dat ook echt krijgen. Meer niet en niet minder.

  • Marie, een van de verdachten van een mogelijke aanslag in Dusseldorf en Nijmegen bleek weer een asielzoeker te zijn. Dat is helaas een feit, misschien dat Nederland beter moet gaan screenen voordat men de mensen een verblijf in ons land geeft. Maar daar wil de Linkse Kerk niet aan, omdat men geen verantwoordelijkheid wil nemen, helaas.

Recente berichten

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs.…

41 minuten geleden

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften…

2 uur geleden

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand…

2 uur geleden

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van…

6 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

6 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

7 uur geleden