Categorieën: Wijken

Sauna ’t Pakhuisje sluit definitief de deuren

Gay sauna ’t Pakhuisje sluit definitief de deuren, zo is te lezen op hun website.

De directie heeft aangekondigd dat op 12 juni de laatste dag is dat de mannensauna geopend zal zijn. Naar verluidt zijn teruggelopen bezoekersaantallen de oorzaak van de sluiting.

homo horeca loopt terug

De sluiting van de homo gelegenheid staat niet op zichzelf. Het aantal horecazaken voor homo’s, lesbiënnes en transseksuelen is sterk afgenomen, zo constateert Jantine Doornbos, voorzitter van het COC Groningen/Drenthe. Doornbos hoopt dat de gemeente subsidie wil verlenen aan de drie overgebleven gay uitgaansgelegenheden, om te voorkomen dat ook deze zullen verdwijnen. Met name jongeren die net uit de kast komen hebben volgens haar baat bij een veilige uitgaansgelegenheid.

Rick van der Velde

Bekijk reacties

  • Subsidie aan een commercieel bedrijf geven doet de gemeente Groningen al, de FC, dus dat kan er ook nog wel even bij. Het geld klotst Hollywood aan het van Starckenborghkanaal toch over de plinten, toch? Nee, het moet niet gekker worden, geef dan het geld wat er nog is verstandig uit, armoedebestrijding of zoiets, heeft het toch nog nut.

  • Ik weet niet of het respresentatief is, maar ik heb van enkele jonge homo's begrepen dat ze juist liever niet meer naar dat gay uitgaansgelegenheden gaan en liever bv het internet gebruiken om contacten te leggen. De behoefte lijkt er meer voor oudere homo's en lesbiennes die zo hopen jongeren niet uit de kast komen te ontmoeten. Veel jongeren gaan bv liever naar de speciale studentenvereniging om juist die versierende oudjes te ontlopen.
    Dat er subsidie voor het COC is en hun avonden prima, maar om nou doodgewone kroegen met een speciaal publiek te gaan subsidiëren lijkt me wat te overdreven. Tijden veranderen en het is juist een goed teken dat er minder van dat soort kroegen nodig zijn en stimulans van de homoemancipatie!

  • En anders bv een speciale avond op Simplon ofzo? Er zijn genoeg gesubsidieerde instellingen in de stad waar je eventueel zoiets er bij kunt zetten.

  • De tijd gaat vooruit. Homo's gaan nog gewoon uit maar ook in de gewone horeca. Ze hebben apps als Grindr om elkaar te ontmoeten. Ik moet er ook niet aan denken een coming out te hebben en dan direct tussen de bejaarde swingers terecht te komen :p

  • Ach ja... met Grindr kun je vast nog dates vinden bij een gereformeerde kerkdienst ;) Het is vooral de subcultuur van de gay-scene die nu langzaam verloren gaat. Dat is aan de ene kant wel jammer, maar om nieuwe cultuur te laten onstaan zal oude cultuur moeten wegkwijnen. Maar hopelijk blijft er iig een hele tijd een van de kroegen of sauna's open... Dat ligt ook aan de klandizie zelf natuurlijk.

  • Helaas is het gewoon en zwaar vervuild pand dat maar ternauwernood voldoende wordt schoongemaakt, iets wat best wel belangrijk is als je daar met blote billen rond loopt

  • En waar kunnen gay- of bi mannen nu onder elkaar naar de sauna? Weet iemand een gezellig alternatief?

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

8 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

9 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

11 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

12 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

14 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

14 uur geleden