Klachten over nieuwe busbrug Paterswoldseweg

De brug is nog maar een week in gebruik, maar bewoners aan de Koeriersterweg klagen al steen en been. Geluidsoverlast, trillingen en een uitzicht dat voor de komende vijf jaar flink verpest is.

“Hoor je dat gebonk?” Vraagt bewoonster Audrey Wijnberg, terwijl ze aan de eettafel in haar huiskamer zit. “Iedere keer als een bus van de brug op het asfalt terecht komt, hoor je een bonkend geluid dat behalve geluid ook voor trillingen zorgt.” Wijnberg maar ook andere buurtbewoners zijn niet blij. “We hebben dit probleem al verschillende keren aangekaart, maar we hebben het idee dat men ons niet serieus neemt.”

Even verderop in de straat is een vrouw in haar tuintje bezig. “Ja, ik hoor dat gebonk ook”, vertelt ze. “Erg irritant. Vooral tijdens de avonduren en in het begin van de nacht. Ik slaap hier aan de voorkant van het huis, waar je dat erg goed hoort.”

Wijnberg roept de chauffeurs van Qbuzz op om langzamer over de brug te rijden. “Het probleem is dat men omhoog moet rijden en chauffeurs geven daarom een flinke dot gas. Hoe sneller een bus over de aanhechting rijdt hoe harder het gebonk klinkt.” Wijnberg hoopt op een reactie van de projectleider of van de gemeente.