Categorieën: Wijken

Kinderen zijn voetballen op bierdoppen in Noorderplantsoen beu

Kinderen die normaal een potje voetballen in het Noorderplantsoen zijn daar zaterdag mee gestopt, omdat het gras bezaaid was met bierdoppen.

De kinderen hebben vervolgens honderden bierdoppen verzameld en uitgestald (foto). De bierdoppen en ook andere rommel zijn een grote ergernis bij omwonenden van het Noorderplantsoen.

Daarnaast telden de omwonenden tientallen verschroeide plekken in het gras die veroorzaakt zijn door barbecues. Het Noorderplantsoen werd de afgelopen dagen weer massaal bezocht om van het mooie weer te genieten. Daarbij werd weer veel afval achtergelaten.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Tja, hoe moet je hier nou op reageren.
    Ik zou zeggen: "als je nu even je eigen rommel opruimt is het weer netjes".
    Ik kan het wel zeggen, en velen met mij, maar het gebeurt niet.
    Al jaaaaaaaren niet!! Wat moet je daar nou op zeggen. Weet u het?

    • Helaas is het niet alleen in het Noorderplantsoen gewoonte om troep achter te laten, maar is het in de hele stad hetzelfde. Erg jammer. Niet alleen voor spelende kinderen, maar ook voor het milieu. En als je geen spelende kinderen kunt verdragen, dan moet je toch echt in een hutje op de hei gaan wonen, samen met wat mensen die ook niet tegen geluiden kunnen, die nu eenmaal bij het leven in een stad horen.

  • Sneu voor de kinderen, kunnen ze spelen op een veldje zonder hondenpoep en dan krijg je dit.
    Ik dacht trouwens dat er een alcoholverbod was in het noorderplantsoen.

  • Dan gaan de koters toch ergens anders voetballen? . En trouwens voetballen doe je op een voetbalveld en niet in een plantsoen, waar mensen komen voor de rust en genieten van de natuur.

    • Nog nooit in het Noorderplantsoen geweest? Meerdere speelvelden voor kinderen, groot basketbalveld en jij gaat beweren dat kinderen daar niet mogen voetballen. Misschien wordt het 's tijd dat de beschermde status van de dames en heren studenten 's wordt herzien in Groningen. Wat zeg ik, dat wordt hoog tijd, want de stad lijkt wel gekaapt zo nu en dan.

  • Wen er nu maar aan, het is niets meer of minder dan het niveau van de gemiddelde gebruiker van het plantsoen. Mag de lezer zelf invullen of dit nu autochtone inwoners of studerenden uit en in deze stad zijn. Wereldwijd zie je langzamerhand het mijn en dijn verdwijnen, zal wel iets met shared space te maken hebben. Of zou het toch te maken hebben met de overbevolking in deze stad en het sociaal wenselijk niveau van de nieuwe inwoners?

    Welkom in Groningen

  • Koters zijn bierdopen zat, ik ben de koters meer dan zat met dat gevoetbal en dat gekrijs.
    Ik kom graag na een drukke werkdag in het noorderplantsoen om tot rust komen. En ik zit echt niet te wachten op koters die voetballen en zeker niet op dat gekrijs van koters die niet hun zin krijgen.

  • Henderika, als je bij een speelweide gaat zitten, kun je ook kinderen verwachten. Het Plantsoen ken nog veel meer stille en prachtige plekjes.waar je fijn tot rust kunt komen na Ga daar lekker bijkomen van je " drukke" werkdag. En laat de Kids fijn voetballen en krijsen op hun plek.

  • Ach die arme Henderika is het gespeel van de kinderen zat, ze ziet ze liever thuis achter de computer zitten . Kom op mens doe niet alsof je een chagrijnige ouwe trut bent kinderen horen buiten te spelen en lawaai te maken daar zijn het kinderen voor.

Recente berichten

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

7 minuten geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

19 minuten geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

34 minuten geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

3 uur geleden

CDA en Stadspartij willen voetbalkraker op groot scherm: “Dit wordt een legendarische dag”

De wedstrijd FC Groningen tegen Roda JC komende vrijdag moet te zien zijn op een…

3 uur geleden

Oekraïners bakken tientallen taarten voor Bevrijdingsfestival: “Geld inzamelen voor schoolspullen in Oekraïne”

Bezoekers van het Bevrijdingsfestival in het Stadspark hebben zondag de mogelijkheid om taart te kopen.…

4 uur geleden