“Het maken van een stripfie is ontzettend cool!”

Je zelf proberen na te tekenen als de hoofdpersoon in een stripverhaal. Die taak kregen de kinderen die deze week de workshop striptekenen volgen bij de Jonge Onderzoekers. “Ik vind dit echt heel leuk.”

In een lokaal van het gebouw aan de Dirk Huizingastraat wordt dinsdagmiddag druk gewerkt. “Heb jij voor mij een zwart potlood”, vraagt een meisje aan haar buurjongen. Voor de rest is alleen het krassen van potloden op papier te horen. “Het is muisstil”, zegt cursusleider Dim Junius. “Vanochtend zijn we naar de Grote Markt geweest waar ze een workshop gevolgd hebben hoe je nu eigenlijk een striptekening maakt, en vanmiddag gaan ze zelf aan de slag.”

“Je begint met het gezicht”, zegt Bente. “En vervolgens kleed je de tekening steeds verder aan.” Timo die tegenover haar zit, gebruikt een handig hulpmiddel. “Ik heb met mijn telefoon een selfie gemaakt en die probeer ik nu na te tekenen.” De beide jonge tekenaars zijn erg enthousiast. “Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Als ik vanavond thuis kom ga ik de tekening ook op mijn slaapkamer hangen, want ik ben erg trots op het resultaat.”