GRC Groningen kampioen en is eerste klasser

sport
Foto: Andor Heij

GRONINGEN – GRC Groningen is vanmiddag op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen kampioen geworden van de tweede klasse L. GRC speelt daardoor volgend seizoen in de eerste klasse.

GRC won zelf met 2-0 van Dalen en de enige concurrent Noordster speelde met 1-1 gelijk tegen GVAV Rapiditas.

Al na drie minuten kwam GRC op voorsprong toen Davy Wilkens vrij kon uithalen: 1-0. GRC was de betere ploeg, en vlak voor de pauze betekende een vlotte GRC aanval de 2-0. Mohamed Bellghroub speelde Robin van Linschoten aan, die vervolgens in één beweging Bas Lulofs bediende. De 41-jarige routinier drukte hard af.

In de tweede helft zakte het niveau en er waren nauwelijks kansen te zien. Het was na de wedstrijd heel even afwachten tot het bericht kwam dat Noordster punten had verspeeld en het feestje kon beginnen.

Voor Lulofs, die al heel lang bij GRC speelt, was het allemaal erg bijzonder: “Ik ben nog nooit echt kampioen geweest met GRC. Wel heel vaak tweede, maar nog nooit kampioen en ik ben heel blij dat ik daar nog mijn steentje aan heb bijgedragen”.

Lulofs kan de titel wel verklaren: “Het was vanmiddag niet best, maar verder hebben we een heel goed seizoen gedraaid. We hebben twee wereldspitsen en elke kans vliegt er daarom bijna in”.

“Bas wil nog graag een jaar in de eerste klasse spelen”, lachte trainer Rinie Jurna na de wedstrijd. “Het is fantastisch dat je dit met deze jongens presteert. En het is ook terecht. We hebben dit seizoen maar twee keer verloren”. En Jurna verklaarde de kracht van GRC: “Een ketting die volledig uit schakels bestaat en intact blijft”.