FC Groningen na verlenging met 5-1 onderuit

Voor FC Groningen zit het seizoen erop. De FC verloor zondag in Almelo het tweede duel in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal tegen Heracles na verlenging met 5-1.

Albert Rusnak bracht de Groningers in de 63e minuut op voorsprong. Verdediger Ramon Zomer scoorde in de 83e minuut de gelijkmaker voor Heracles. FC Groningen leek op weg naar de volgende ronde, maar Gladon zorgde in de blessuretijd voor 2-1, waardoor een verlenging nodig was.

In de extra tijd kon ook de uitblinkende doelman Sergio Padt de nederlaag niet voorkomen: Heracles scoorde in de tweede helft van de verlenging via Weghorst, Darri en Pelupessy en won uiteindelijk met 5-1.

FC Groningen moest aantreden zonder de geblesseerde aanvoerder Rasmus Lindgren. De FC eindigde het duel met tien man. Drie minuten voor tijd kreeg verdediger Kasper Jensen rood na een elleboogstoot. Ook de scheidende coach Erwin van de Looi werd nog naar de tribune verwezen.