Donar trekt stand gelijk

Donar heeft de stand in de halve finale van de play-offs om de landstitel gelijkgetrokken. In Martiniplaza wonnen de Groninger basketballers de tweede wedstrijd tegen ZZ Leiden met 75-68.

In de eerste helft kwam meerdere keren op een punt of 5 voorsprong, maar evenzovele keren kwam Leiden weer langszij. Het eerste kwart eindigde in 15-17. In het rustsignaal zorgde Donar-speler Jason Dourisseau voor een wereldscore door vanaf de eigen helft, vanuit de ‘no-charge-zone’ ringloos raak te gooien: 36-34.

Na rust liep Donar verder uit, tot 61-48 aan het eind van het derde kwart. In het laatste kwart lukte het Leiden niet om de achterstand in te lopen.

Topscorer bij Donar was Drazen Bubnic met 17 punten.

De stand in deze ‘best of seven’ is nu 1-1. Komende donderdag is de derde wedstrijd. Die vindt weer plaats in Leiden. Komende zaterdag speelt Donar weer thuis.