Donar op voorsprong in play-offs

Donar is op een 2-1 voorsprong gekomen in de halve finale van de play-offs om de landstitel. De Groninger basketballers wonnen donderdagavond in een volle Vijf Meihal in Leiden met 76-93 van ZZ Leiden.

De thuisploeg begon agressief aan de wedstrijd, en dat leverde veel persoonlijke fouten op. Na het eerste kwart was het 22-25. Belangrijk moment halverwege het tweede kwart was een tweede onsportieve foute van aanvoerder Mohamed Kherrazi van Leiden, die daarmee gediskwalificeerd werd voor de rest van de wedstrijd. In korte tijd liep Donar uit naar 31-44, maar Leiden wist daarna weer aan te halen. De ruststand was 40-48.

In het derde kwart liep Donar weer uit, tot 59-74 aan het eind van het kwart. Het maximale verschil werd 20 punten (bij 61-81) na 2 minuten in het laatste kwart. Daarna verslapte de ploeg van coach Erik Braal wat. In de slotfase viel Leiden-speler Marquise Simmons uit met een knieblessure.

Topscorers bij Donar waren Jason Dourisseau en Lance Jeter met 17 punten en Will Sullivan met 14 punten. Bij ZZ Leiden maakte Worthy de Jong 26 punten.

De vierde wedstrijd in deze ‘best of seven’ is komende zaterdagavond in Martiniplaza.