Den Oudsten: Optreden politie had beter gekund

Het optreden van de politie in de zaak van de twee mishandelde lesbiennes had beter gekund zegt de burgemeester in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren.

Het stel werd begin april in de Oosterstraat voor het café de Kast mishandeld. Via Facebook hadden de twee dames een getuige van het incident opgespoord, toen die aangifte wilde doen moest hij dagen wachten voordat een afspraak kon worden gemaakt.
Den Oudsten wil hier niet de conclusie uit trekken dat het politieoptreden laks was. Hij heeft gevraagd aan het COC om een peiling naar ervaringen met  discriminatoir gedrag  te doen onder haar leden, hij wil de problemen goed in kaart brengen.

De Partij voor de Dieren stelde de vragen 5 dagen geleden.
Het gebeurt niet vaak dat vragen van de raad zo snel worden beantwoord.

Deel dit artikel: