Categorieën: Nieuws

Baby naar Vondelingenkamer Groningen gebracht

Voor het eerst in Nederland is er een baby naar een vondelingenkamer gebracht. Dit gebeurde vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag in Groningen, meldt RTL Nieuws dinsdag.

Een net bevallen moeder wist zich geen raad met haar baby en zocht contact met de Stichting Beschermde Wieg. Een vrijwilliger van de Stichting heeft op verzoek van de moeder het kindje meegenomen. Nadat het een tijdje in de vondelingenkamer is gebleven, is de baby onderzocht in een ziekenhuis. Inmiddels is het ondergebracht bij een pleeggezin.

De gegevens van de moeder zijn achtergelaten in een envelop, die inmiddels bij een notaris ligt. Als de baby de leeftijd van zestien jaar heeft bereikt, mag het vragen wie de moeder is, waarna de envelop geopend wordt.

Strafbaar
Het te vondeling leggen van een baby is in Nederland verboden. Desalniettemin werden er in ons land de afgelopen jaren vier vondelingenkamers geopend door de Beschermde Wieg, waar moeders hun kindje veilig achter kunnen laten..

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Op het nieuws hoorde wij dat er een kindje te vondeling was gelegd en dat waarschijnlijk de medewerksters van de opvang en moeder vervolgd zouden worden. Wij, mijn vrouw en ik, vinden dat deze mensen gesteund zouden moeten worden. Wat weten we van de situatie waarin moeder zich bevind? Ze kan wel in grote nood zijn. Laten we blij zijn dat er instanties en instellingen zijn die zich bekommeren om de kinderen. Als de overheid toch wat wil tracht dan de moeder op te sporen om zo te kunnen helpen maar vervolg haar niet. Er zijn in Nederland echte misstanden waar de energie van politie op gezet kan worden en het feit dat bekend is dat ze over gaan tot vervolging zal een moeder in nood een extra hoge drempel te geven om haar kindje in goede verzorging te moeten achterlaten. Laten we dankbaar zijn dat dit kindje nog een leven voor zich heeft dit in tegenstelling tot de kinderen die in schuurtjes waren verstopt. Er zijn toch in dit land wel andere zaken waar we ons druk over moeten maken en laten we blij zijn dat deze oplossing er voor deze moeder was en is.
    Zelf hebben wij vier gezonde kinderen en acht gezonde kleinkinderen en we gunnen die ouders en kinderen hetzelfde geluk. Vriendelijke groet Opa en Oma Welp

  • Beter in veilige handen bij een vondelingen kamer dan ergens op straat achter gelaten.
    In een ideale wereld zou elk kind veilig en gelukkig opgroeien bij de ouders. Maar we leven niet in een ideale wereld.
    Gelukkig heeft de moeder de verantwoordelijkheid genomen om te zorgen dat, ondanks haar persoonlijke omstandigheden, voor haar kind een veilige oplossing is gevonden.
    Hopelijk krijgt de moeder hulp.

  • Er zijn in Nederland voldoende hulpverleningsinstanties. Hopelijk wordt die kom vrijblijvend van je kind af kamer nu snel gesloten nu blijkt dat er strafbare feiten worden gefaciliteerd. We moeten geen maatschappij willen waar kinderen zonder vragen gedumpt kunnen worden. Die envelop dient te worden ingevorderd en de moeder opgespoord.

    • We leven al in een maatschappij waar regelmatig baby ( lijkjes) gevonden worden. Dan kan het maar beter op een voor het kind veilige manier.
      Het woord dumpen vind ik wat ongepast en getuigt van weinig empathie. Als dat het geval zou zijn dan zou er wel vaker een kind afgegeven worden in de vondelingenkamer. Dit is tot nu toe de eerste en de enige.alsof een moeder zomaar haar kind afstaat.
      Persoonlijk heb ik liever dat de politie de tijd steekt in kinderen die zwaar verwaarloosd worden en / of mishandeld. Waarbij ik me dan ook afvraag waarom je alleen de moeder wil opsporen en niet de vader.
      http://www.nidaa.nl/vondelingen-in-nederland-lijst.html

      • Als er door dat goedbedoelde getut meer wezen komen in Nederland, omdat mensen de hulpverlening vermijden, dan heb je daarmee een hoop levens beschadigd. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Het gebrek aan empathie zit juist bij de mensen die dat allemaal maar prima vinden en de moeder zelfs gaan lopen prijzen. Wat goed dat je je kindje niet in een plastic zak in een kanaal gedumpt hebt, hier heb je een lintje. :p

Recente berichten

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

27 minuten geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

38 minuten geleden

Vanaf volgend week rijden treinen uit Stad vaker door naar Eemshaven voor veer naar Borkum

De treinen van Arriva rijden vanaf aanstaande maandag vaker helemaal door naar de Eemshaven. (meer…)

42 minuten geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys aan Oosterstraat failliet verklaard

Het Hotel Schimmelpenninck Huys aan de Oosterstraat is failliet verklaard. (meer…)

1 uur geleden

Ouders met baby in Martini Ziekenhuis kunnen nu ook buiten het ziekenhuis naar hun kind kijken

Met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft de verpleegafdeling twaalf webcams geplaatst…

2 uur geleden

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

4 uur geleden