Uitstel besluit van bouw Chinese campus

nieuws
foto: Bob de Vries

De RUG stelt haar besluit om de campus in het Chinese Yantai op te starten enkele weken uit. Dat meldt de Universiteitskrant.

De Rijksuniversiteit zou deze maand een besluit nemen. De streefdatum loopt opnieuw vertraging op. De aanvraag om de campus te starten is goedgekeurd door de provincie Shandong, maar het wachten is nog op groen licht van het Chinese ministerie van Onderwijs.

Dat besluit heeft vertraging opgelopen en wordt niet vóór eind mei verwacht. Pas daarna zal de RUG definitief beslissen of de campus wordt opgericht. De universiteit vraagt daarbij onder meer om garanties van academische vrijheid voor de programma’s, en vrije toegang tot informatie en internet voor de studenten op de campus.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *