Categorieën: Wijken

Stad wil mening over betalen per vuilniszak

De gemeente wil van Stadjers weten hoe het afval scheiden makkelijker kan. Ook wil de gemeente weten wat Stadjers denken over het betalen per vuilniszak, de zogeheten Diftar.

Hiervoor wordt een enquête gehouden die niet alleen door de negenduizend deelnemers van het stadspanel ingevuld kan worden.

Iedereen kan mee doen en aanmelden kan hier.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Eerst al niet meer wekelijks afhalen, dan grof vuil niet meer gratis halen. En vervolgens wel de gemeentelijke belastingen blijven innen en verhogen. Ik zie alleen maar meer betalen tegen minder service.

  • Betalen per vuilniszak. En wat dan als één van de containers vol is en je daar pas achter komt omdat de klep niet meer open wil? Dan moet je dus naar de andere. Betaal je dan twee keer omdat je twee keer je pasje hebt gebruikt?

  • En hoe willen ze de containers dan legen ?
    Dan moeten ze bij iedereen aanbellen om de sleutel op te halen.
    Want je moet je container wel met een hangslot afsluiten,
    anders wordt die door vreemden gevuld.
    Jij moet wel betalen, maar kunt je afval niet meer kwijt.

  • oh ik zie het nog zo voor me, een paar jaar geleden toen de ondergrondse containers werden geplaatst. Nee ze zouden zeker niet het betalen per zak gaan invoeren ECHT niet , en nu een paar jaar later willen ze weten hoe de bevolking er over denkt, jaja geen grotere leugenaars dan politici maakt niet uit van welke partij zowel landelijk als provinciaal en gemeentelijk gewoon te erg voor woorden

  • Het was al een voorbode op het moment dat ze in het scherm een teller plaatste dat dit een vervolg zou zijn. Doel is waarschijnlijk om dan mensen bewuster met afval om te laten gaan. Ik gok erop dat bij de invoer de hoeveelheid zwerfzakken gaat toenemen rondom de ondergrondse containers.

  • Mijn voorstel was om daadwerkelijk per ingeleverde kilo te gaan betalen en te stoppen met de afvalstoffenheffing. Deze heffing kun je mooi verdisconteren in de kiloprijs van gestort afval, zodat de daadwerkelijke vervuiler gaat betalen. Evenzo waar het om afvalwater gaat, ook hier per m3 water betalen, de kosten om dit te zuiveren verdisconteren in de m3 prijs van drinkwater.

    Dan ben je echt rechtvaardig bezig in plaats van de onrechtvaardige wijze waarop men dit nu int.

    • Betalen per kilo heeft niets met rechtvaardigheid te maken. Het is een systeem wat je gezamenlijk in stand houdt. Als je per kilo moet betalen krijg je juist systeemontduiking waar door iedereen er op achteruit gaat omdat de troep op straat komt te liggen of ergens in de natuur gedumpt wordt.

  • Het is niet te hopen, dat dat gebeurt. In de helft van de gevallen werkt de container niet goed en betaal je dus 2 of 3x extra! Gewoon zo laten, als het is.

  • Heel eenvoudig als ik moet gaan betalen per zak werp ik van de tien zakken gewoon zes ergens in de nacht in stadspark tussen de bosjes of ergens anders. En de overige vier reken ik wel af anders gaan ze zich afvragen waarom je helemaal niets in weg brengt.

  • Geachte heer van Keulen,
    Ik woon al jaren in Beyum en ruim regelmatig de rotzooi van anderen op als ik mijn afvalzak in de container gooi.
    Troep die naast en in de omgeving van de afvalcontainer wordt geflikkerd ruim ik netjes op en gooi ik in de container.
    Ook ga ik 1 à 2 keer per week met de prikker aan de slag om de plastic rotzooi, blikjes en dergelijke op te ruimen. Dat kost mij een afvalzak per keer, maar een schoon plein is fijn.
    Maar mocht Diftar ( betalen per afvalzak) doorgang vinden, dan is het over en uit met mijn opruimgedrag en laat ik de rotzooi maar liggen.
    Uiteindelijk zullen er weer meer schoonmaakpersoneel aan het werk worden gesteld. Goed voor de werkgelegenheid, maar een enorme kostenpost voor uw Gemeente. Dus: Bezint eer ge begint met Diftar.

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

7 uur geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

9 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

9 uur geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

9 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

11 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

11 uur geleden