Categorieën: Nieuws

Overschot van 23,8 miljoen op gemeenterekening 2015

23,8 Miljoen euro houdt de gemeente over in het boekjaar 2015. Dat liet verantwoordelijk wethouder Ton Schroor vanmiddag weten.

Er werd minder uitgegeven aan zorg en de vastgoedmarkt trok stevig aan. In totaal was het bedrag ruim 36 miljoen maar daar had het stadsbestuur al wat van uitgegeven. Dus bijna 24 miljoen bleef over. De stad krijgt 15,7 miljoen euro minder uit het gemeentefonds. Van de resterende 8 miljoen gaat anderhalf miljoen naar de reserves van de wet maatschappelijke ondersteuning. En er word geld beschikbaar gesteld voor jeugdige werkzoekenden.

En de stroppenpot, het weerstandsvermogen, is aangevuld en komt op een dekkingspercentage van 0,95 procent. In 2019 moet dat percentage 1 procent zijn vindt Schroor.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Ton moet opkomen voor Groningen. Raar is het wel. De overheid mag neoliberaliseren. Hetgeen onze nutsbedrijven heeft gecommercialiseerd. Derhalve zijn vertrokken naar elders in het land. Een verlies van een enorme werkgelegenheid. Bovendien is Groningen altijd oneerlijk toebedeelt geweest. Daar komt een imagoprobleem bovenop als gevolg van de gaswinning. Groningen als de grootste netto-betaler van Nederland, dat ten koste gaat van onze eigen welvaart. Om dan vervolgens als politiek Den Haag Groningen daaromtrent iets te verwijten is ongerijmd!

  • En hoeveel (miljoenen) Euro`s zijn er aan openstaande schulden het afgelopen boekjaar ingelost/afgelost?

  • Ten eerste complimenten... ondanks de tegenvallers een mooi pluske! Nu nog zien hoeveel tegenvallers er deze zomer boven tafel komen en of dat meer als 8 miljoen. De eerste , een half miljoen voor Mario Music , lijkt onafwendbaar ?
    Fijn dat er iig wat ruimte is om harde klappen in de WMO op te vangen en er misschien wat ruimte is voor de belangerijke thuiszorg!

  • Dit bericht klopt niet. Ze melden alleen maar het overschort maar niet het te kort. Maar dat zijn we wel gewend van dit college. Vorig jaar kwam er toch ook uit dat er een reken foutje gemaakt was.

  • Er werd minder uitgegeven aan zorg en de vastgoedmarkt trok stevig aan'
    dat geeft toch te denken waar de prioriteiten liggen van deze gemeente.
    Thuiszorgmedewerkers die vorig jaar demonstreerden zijn ondanks dat hun baan kwijt, mensn die huishoudelijke hulp kregen moeten dat voortaan maar zelf betalen en de lagere inkomens krijgen een kleine tegemoetkoming voor maximaal de eerste twee en een half uur. Waarbij het dus niet uitmaakt hoe groot je huis is of hoeveel hulp je nodig hebt voor iedereen twee en een half uur.
    Zorgkantoren potten al jaren hun geld op maar geven wel bakken met geld uit aan reclamecampagnes en de gemeente is niet veel beter. Botte bijlen beleid over de ruggen van de mensen.

    • En de rechtse neoliberalen van de PvdA die deze dag 'de dag van de arbeid' misbruiken als hun reclamespot. Walgelijk!

Recente berichten

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

18 minuten geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

1 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

4 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

5 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

7 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

9 uur geleden