Nog hoop op tips rond dood Van Oosten

nieuws

De politie hoopt nieuwe tips binnen te krijgen rond de nooit opgeloste dood van Roeland Oosten. Hij verdronk in de nacht van 27 op 28 augustus 2007 in de Noorderhaven.

Meerdere mensen waren er getuige van hoe de postmedewerker in het water werd geduwd na een bezoek aan de woonark van zijn vriendin. Studenten zagen vanuit hun woonblok langs het water dat op de kade aan de zuidzijde twee mannen ruzie maakte en de een de ander een duw gaf. Twee mensen die over de Oude Kijk in ’t Jatbrug liepen, zagen dat ook.

Er waren nauwelijks sporen en een verdachte is nooit aangehouden. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat daders van levensdelicten toch vaak aan mensen in hun omgeving over het voorval vertellen. Politie en nabestaanden van Oosten hopen daar nog altijd op.

Deel dit artikel: