Donar verliest eerste duel tegen Leiden

Donar heeft zaterdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs verloren. In Leiden werd het tegen ZZ Leiden 72-69.

Bij Donar speelde Chase Fieler weer mee. In de eerste helft waren de verschillen klein. Na het eerste kwart was het 19-18, bij rust 42-40.

Na rust liep de thuisploeg al snel uit naar 49-40, en later naar 56-45, het grootste verschil van de wedstrijd. Aan het eind van het derde kwart was het verschil 4 punten: 62-58. Het laatste kwart bleef spannend. In de laatste seconden misten Jason Dourisseau en Lance Jeter een driepunter, waarmee ze een verlenging hadden kunnen afdwingen.

Topscorers bij Donar waren Ross Bekkering met 19 punten (+ 17 rebounds), Lance Jeter met 16 punten en Jason Dourisseau met 13 punten. Bij Leiden had oud-Donarspeler Thomas Koenis 17 punten (+ 12 rebounds). Worthy de Jong was goed voor 15 punten (+ 10 rebounds).

De stand in deze ‘best of seven’ is 1-0 voor Leiden. Komende dinsdag is de tweede wedstrijd. Deze is in Martiniplaza en begint om 19.30 uur.